Lammekoteletter

Lammekoteletter smaker spesielt godt i lammesesongen om høsten, men kan like gjerne legges på grillen om sommeren. Lammekoteletter har mye smak, og kan lett kombineres med mange andre gode smaker. Lammekoteletter kommer fra kammen/ryggen på lammet. Her finner vi indre og ytrefilet'en. De kan være enten enkle eller doble, og kommer som skiver. Lammekoteletter er perfekt når du vil markere noe spesielt midt i uka, eller om du bare har lyst på noe ekstra godt.


I anledning vårt 10 års jubileum har vi fått laget noen oppskrifter til noen av våre styknings deler. Nå har vi kommet til september og rette sesongen for lammekjøtt. Håper dere like oppskriften. Tagg oss gjerne på Instragram og Facebook.  Oppskriften vil ligge i esken med lammekjøtt.


NY!! Lamme koteletter "Nordstrand" med asparges, chimichurri

Chimichurri urtedressing

  • 1/2 pakke oregano
  • 2 pk bladpersille
  • 1 pk koriander
  • 1/2 rødløk
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1/2 fedd hvitløk
  • 1/2 stk økologisk sitron (kun skallet)
  • 2 del olivenolje ekstra virgen

Slik gjør du:

  1. Kutt rødløk i små terninger
  2. Riv hvitløk og skall fra sitronen.
  3. Finhakk alle urtene.
  4. Bland olje og eddik, smak til med salt
  5. Bland alt

Lammekotelettene

  • 800 gr lammekoteletter fra Nordland Gard
  • 1 ts røkt maldon salt
  • 1/2 ts pepper
  • 4 ss solsikkeolje

Slik gjør du:

  1. Forvarm en stekepanne
  2. Ha i stekeoljen. Så legg i kotelettene, dryss på røkt maldon salt og sort pepper.
  3. Stek kotelettene ca 5 min på hver side og la de hvile. (dette skal bli medium+)

Asparges

  • 2 bunter grønn asparges
  • 1 neve vasket baby spinat
  • 1 ss ekstra virgin olivenolje
  • 1/2 stk sitron
  • salt

Slik gjør du:

  1. Kok opp vann med salt.
  2. Kutt fra bunnen og aspargesen og opp 4 cm. Kast nedre stykke, den er trevlete. Om de er tykke, skrell dem forsiktig.
  3. Kutt i ønsket lengde
  4. Ha i vannet, la de småkoke i 2-3 min.
  5. Ta dem ut av vannet. Vend asparges og spinatblader i ekstra oliven olje med litt salt og sitronsaft.

                                                                        Oppskrift laget av mesterkokk Daniel R. Madsen for Nordland Gard


Lammekoteletter med søtpotetmos

Søtpotetmos og sukkererter er nydelig tilbehør til lam.                                                                        Beregn 200-300 gr lammekoteletter per person.

Du trenger:
  • 4 stk lammekotelett
  • 1 ss margarin til steking
  • 1 ts salt
  • 1⁄2 ts pepper
  • 3⁄4 pose sukkererter
  • 1 ts tørket timian

Søtpotetmos:

  • 1 stk søtpotet
  • 1 ts olje
  • saften av 1⁄2 stk sitron
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄4 ts kvernet pepper
  • 1 1⁄2 dl matyoghurt

Slik gjør du: 

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Legg bakepapir på et stekebrett. Skrell og kutt søtpotet i biter. Legg bitene på bakepapiret og drypp over noen dråper olje. Sett brettet midt i ovnen og bak til bitene er helt myke, ca. 20 minutter. Ha søtpotet bitene i en liten kjele og mos bitene for hånd eller med stavmikser til de har den konsistensen du ønsker. Smak til med sitron, salt og pepper. Rør inn mat yoghurt rett før servering.
  2. Varm en stekepanne og smelt margarin. Krydre lammekoteletter med salt, pepper og timian. Stek dem i 2-3 minutter på hver side. Senk varmen og etterstek i ca. 5 minutter. La kotelettene hvile et par minutter før de serveres.
  3. Kutt sukkererter i strimler på skrå. Rist dem raskt i stekepannen slik at de blir varme, men beholder sprøheten.
  4. Fordel søtpotetmos på to tallerkener, legg på lammekotelettene og topp med sukkererter. 

oppskrift hentet fra matprat.no

Vi tar gjerne imot tips og bilder fra dere! -Ann Elin