Oksehalegryte

Oksehaler kan ikke bare brukes til suppekraft, den kan også gi en av de kraftigste grytene du kan tenke deg. Flere begynner nå å få øynene opp for halen, som gir kjempegod mat, men du må beregne at det tar tid å lage.

Oksehalesuppe fra Nederland (beregnet for 4 pers)

Å lage god suppe er ingen kunst når man har gode råvarer. Oksehale trenger lang koketid for å mørnes, men kjøttet blir fantastisk og kraften enda bedre. Denne oppskriften kommer fra Nederland.

Du trenger: 

  • 1 kg oksehale, oppdelt
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 l vann
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 boks hermetiske tomater
  • 1 ss anisfrø
  • 2 ss frisk timian , hakket
  • 2 stk laurbærblad
  • 1 ts salt
  • 1⁄2 ts pepper

Slik gjør du: 

  1. Brun oksehalene på høy varme i bunnen av gryta. Hell på vann til det dekker oksehalene.
  2. Skjær løken i grove biter og ha dem i gryta sammen med laurbær, boksetomater og anisfrø. La det småkoke i fire-fem timer.
  3. Smak til med salt og pepper.
  4. Server med poteter eller potetmos.

oppskriften er hentet fra matprat.no

Hva synes du om kjøttet? Gi oss tilbakemelding -Ann Elin