Ryggstykke/Carre

08.01.2020

Lammecarré er en del av ryggen på lammet og er ytrefilet med ribbein som stikker ut. 

De kalles også for nyrestykket. Den er for mange regnet som den beste delen av lammet.
Lammecarré er mørt og smaksrikt kjøtt. Det stekes i ovnen og deles i skiver, en per ribbein, til serveringen. Beinspissene kan kles inn med aluminiumsfolie for å ikke bli svartbrente.

Når du bestiller denne hos oss, får du den som et helt stykke. Der det er oppskåret over ryggbenet, som vist på bildet over.


Beregninger:

Beregn 250-300 gr/per/pers


Sennepsbakt Lammecarre med søte rotgrønnsaker 

Du trenger til 4 stk

  • 1,2 kg lammecarré
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 2 ss grov sennep , gjerne rød Dijon

Søte rotgrønnsaker:

  • 500 g gulrot
  • 500 g kålrot
  • 500 g sellerirot
  • 1 stk. rødløk
  • 1 stk. fennikel
  • 2 ss smør
  • 3 ss finhakket frisk estragon
  • 1 ts salt

Potet- og løkstabler:

  • 4 stk. store potet
  • 1 stk. rødløk
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ts finhakket frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Saus:

  • 1 ss grov sennep
  • 4 ss soyasaus
  • ca. 1,5 dl kraft fra steken
  • 1 ss smør

Slik gjør du:

  1. Salte og pepre kjøttet og brun det raskt i en stekepanne. Smør det inn med sennep og ha det i en ildfast form. Stekes på 175 grader i ca 20 minutter. Tas ut når steketermometeret viser 60 graders kjernetemperatur.
  2. Skrell og kutt grønnsakene i tykke fyrstikkliknende biter (Julienne) og ha de i en ildfast form sammen med salt og smør. Bakes i ovn på 175 grader i ca 45 minutter. Vend inn estragon før servering.
  3. Potetene skrelles og skjæres i tynne skiver. Det samme med rødløken. Lag stabler med lagvis potet, løk, timian og krydder inne i en metallring, eller så kan du fylle det i små ildfaste former. Bakes i ovn på 175 grader i ca 45 -60 minutter.
  4. Sausen lages ved å ha sennep, soya, sjy i en liten kjele. Kok opp og rør inn smør før servering.

 Det smaker nydelig!


Oppskrift/bilde er hentet fra matprat.no