TIPS TIL TILBEREDNING

Her finner du ALLE kjøttstykkene vi kan tilby.

Har du bilder fra et godt måltid eller tips du vil dele? Kontakt oss gjerne på mail eller tagg oss på Instagram/Facebook.

Å koke kraft er enkelt. Du trenger kraftbein, vann og syre (eks. eddik eller sitron) i en kjele.

Storfe tunge

15.03.2018

Storfetunge er super å lage pålegg av til jul, men også ellers i året. Det er ikke den delen på dyret som er mest ettertraktet. Men en råvare som smaker mye bedre enn "butikk pakken" du får kjøpt.

Kjake fra storfe er marmorert, saftig og smakfullt kjøtt. Det er en delikatesse i restaurantverden, og er ofte kokkens favoritt stykningsdel. Storfekjaken er tyggemuskelen til dyret og sitter langs kjeven. Den blir skåret ut som en hel muskel.

Hjerte er en råvare som blir mer og mer etterspurt. Som matrett brukes ofte hjerte fra kalv, ungt storfe og svin. Det er fin trevlet og magert kjøtt som kan stekes helt, gjerne fylt, eller det kan brukes i gryteretter.

Oksehalegryte

15.03.2018

Oksehaler kan ikke bare brukes til suppekraft, den kan også gi en av de kraftigste grytene du kan tenke deg. Flere begynner nå å få øynene opp for halen, som gir kjempegod mat, men du må beregne at det tar tid å lage.

Lever har en kraftig smak og brukes i dag mest til leverpostei. Før ble den også brukt til gryteretter og helstekt i skiver som biff. Vi var da flinkere til å bruke hele dyret. Lever er nemlig noe av det mest næringsrike man kan spise. Vi ser nå at flere har fått øynene opp igjen for...

Kalve brissel

14.03.2018

Brissel er en av de få animalske produktene som inneholder C-vitaminer. Kalvebrissel er en liten kjertel som sitter bak i halsen på unge dyr.

Betegnelsen langtidssteking brukes om kjøtt som stekes i over 8 timer med ovns temperaturer på 65-70 °C. Det som inspirerer entusiastene mest er tanken på å forvandle mindre mørt kjøtt til det perfekte, smakfulle, super saftige og møre kjøttet. Jevn stekegrad og farge igjennom hele kjøttstykket kommer som en god nummer to.

Lammebog er i utgangspunktet ikke noe mørt kjøtt, men kan bli både mørt og godt ved lang tilberedning. Bogen brukes også til fårikålkjøtt og rullepølse. Lammebog er framfoten på lammet. Denne kan selges hel eller oppdelt i koteletter som fårikålkjøtt.

Lammekoteletter smaker spesielt godt i lammesesongen om høsten, men kan like gjerne legges på grillen om sommeren. Lammekoteletter har mye smak, og kan lett kombineres med mange andre gode smaker. Lammekoteletter kommer fra kammen/ryggen på lammet. Her finner vi indre og ytrefilet'en. De kan være enten enkle eller doble, og kommer som skiver....

ANDRE SPØRSMÅL OM TILBEREDNING?