Nyhet 2020!! Adduktor

Avbildet: Adduktor fra kvige
Avbildet: Adduktor fra kvige

Adduktor er en liten muskel som sitter på flatbiffen. Det har blitt mer populært å ta i bruk stykkningsdeler på dyret som ikke er like kjent. Den er så lite brukt i Norge at den enda ikke har fått noe riktig godt navn som passer. Adduktor er det møreste stykket som sitter på flatbiffen, den utgjør ca 1/4 av flatbiffen. Den sitter oppe på låret og er ca 1 kg.

Adduktoren kan skjæres i biffer eller stekes hel, men er også godt egnet som Roasbiff


KJERNETEMPERATUR FERDIG TILBEREDT

  • Medium: 68 °C
  • Gjennomstekt: 74 °C


BEREGNING PER PERSON

Beregn 200 g biff av adduktor per person.

Roastbiff (Beregnet 8 porsjoner)

er en kjent favoritt på koldtbordet, der den serveres oppskåret sammen med remulade, sylteagurk, potetsalat og sprø løk. Å lage roastbiffen selv er enkelt og gir et ekstra smakfullt resultat.  

Du trenger:

  • 800 gr flatbiff av storfe eller mørbrad
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekeovn til 100 °C .
  2. Gni kjøttet inn med salt og pepper. Kjøttet kan med fordel surres med hyssing, da er det lettere å få det jevnt stekt og pene skiver.
  3. Brun kjøttet på alle sider i en varm stekepanne med margarin. Legg kjøttet over i ildfast form og stikk et steketermometer inn til midten av kjøttstykket.
  4. Sett formen midt i stekeovn, og stek til ønsket kjernetemperatur. Når steketermometeret viser 55 °C er snittflaten rød, ved 60-65 °C er den rosa. Roastbiffen på bildet er stekt til 58 °C.
  5. Avkjøl kjøttet helt før du skjærer det i skiver. Bruk gjerne en påleggsmaskin for å få tynne og jevne skiver.

Oppskrift hentet fra matprat.no

Lykke til og håper det smaker! eg svarer gjerne på dine spørsmål - Ann Elin