TIPS TIL TILBEREDNING

Har du bilder fra et godt måltid eller tips du vil dele? Kontakt oss gjerne på mail eller tagg oss på Instagram/Facebook.

På denne siden kommer vi til å oppdatere dere med alt av oppskrifter og tips til hva du kan lage med vårt gressfôret kjøtt. Vi tar også gledelig imot råd fra dere! Har dere en bra oppskrift, del det gjerne med oss, så kan vi dele det videre.

Indrefileten er absolutt det møreste kjøttet på dyret. Den sitter på innsiden og helt bakerst på okse kammen. Dette stykke egner seg like godt til heilsteiking som til biff i siver.

Ytrefileten er halvparten så mør som indrefileten, den er jevnt tykk og er derfor lett å dele i biffstykker. Denne er ofte også mer marmorert enn indrefilet, og kjennere steker den med fettet på. Den sitter på ryggens ytterside og strekker seg fra låret og langt frem på ryggen. Ytrefileten egner seg til helsteking og skiver.

Entrecôten er den saftigste og mest smaksrike biffen, og den eneste biffen som kommer fra forparten på dyret. Entrecôten har ofte en fin marmorering, som kan sees ved de mange hvite fettstripene i kjøttet. Dette fettet smelter under steking og er grunnen til at entrecôten er den saftigste og mest smaksrike biffen. Egner seg godt som biff og i...

Mørbrad er smaksrik, mager og en mør biff. Det er ikke bare biff-middager mørbrad egner seg til! I dette innlegget forteller jeg om alle mulighetene + en oppskrift jeg anbefaler.

Oksesteik er en klassiker som vekker gode minner for mange. Vi på Nordland Gard tror det vil gå lang tid før oksesteiken går av moten. En mør og saftig oksesteik passer til alle livets store anledninger - og til søndagsmiddagen. Oksesteik kan lages av både rundsteik, flatbiff, mørnet bog og mørnet høy rygg i tillegg til mørbrad.

Kvernet kjøtt uten tilsatt salt og vann. Kjøttet er magert og ligger på ca 6 % fett. Det er grovmalt storfekjøtt som er skåret fritt for sener og fett (karbonadedeig). Dyrene hos oss er i aktivitet hele året og blir derfor ikke så feite. Dette gjør at vi har kjøtt av beste kvalitet.

Kjake fra storfe er marmorert, saftig og smakfullt kjøtt. Det er en delikatesse i restaurantverden, og er ofte kokkens favoritt stykningsdel. Storfekjaken er tyggemuskelen til dyret og sitter langs kjeven. Den blir skåret ut som en hel muskel.

Vi er opptatt av å ta vare på gode gamle råvarer som høyrygg. Høyrygg er utrolig godt og egner seg til supper, gryteretter og lapskaus. Lang koketid gir til gjengjeld både nydelig, mørt kjøtt og smakfull kraft.

Oksebog eller storfebog er rent kjøtt med forholdsvis mye bindevev, og regnes derfor som kokekjøtt. Storfebog i skiver passer godt til retter som skal ha god kraft, for eksempel kjøtt og suppe. Bogen inneholder 3,7 % fett.

ANDRE SPØRSMÅL OM TILBEREDNING?