SAU/LAM

Bak hvert bilde finner du tilhørende oppskrifter 

Her er en oppdelings guide av lam. Av disse selger vi: fårikålkjøtt - ribbside som grillribbe - rygg i koteletter - sadel hel eller som skiver - slagside/svange - hel bog eller lammebog i skiver - lammelår eller lamme skiver - ribbside hel som pinnekjøtt - lammelår som fenalår - bog som fenabog.

Bog av lam

09.01.2020

Lammebog er i utgangspunktet ikke noe mørt kjøtt, men kan bli både mørt og godt ved lang tilberedning. Bogen brukes også til fårikålkjøtt og rullepølse. Lammebog er framfoten på lammet. Denne kan selges hel eller oppdelt i koteletter som fårikålkjøtt.

Lammekoteletter smaker spesielt godt i lammesesongen om høsten, men kan like gjerne legges på grillen om sommeren. Lammekoteletter har mye smak, og kan lett kombineres med mange andre gode smaker. Lammekoteletter kommer fra kammen/ryggen på lammet. Her finner vi indre og ytrefilet'en. De kan være enten enkle eller doble, og kommer som skiver....

Ribben kan tas ut som hel side eller deles opp til grillribber og koteletter av ryggen.

Lår skiver

07.01.2020

Noen synes at det er godt med lammelåret oppdelt i skiver. Dette passere veldig fint til små familier som ikke klarer å spise opp et helt lammelår. Det finnes utallige oppskrifter med bruk av lamme skiver. Når du bestiller skiver vil du også få med lamme skanken.

Lammelår brukes først og fremst til lammestek med og uten ben. Lammelår er mørt og saftig. I tillegg kan man ved egen innsats dele opp et lår slik at man får både mørbrad, flatbiff, benfri lammestek og lammeskank. Du kan steke låret helt eller skjære ut bena og lage en stor eller to mindre steker. Lammelår egner seg ekstra...

Pinnekjøtt

06.01.2020

Pinnekjøtt er Vestlandets vanligste julemiddag. Pinnekjøtt er laget av ribbeside og rygg. Flere og flere får stadig øynene opp for pinnekjøtt, og har nå tatt opp konkurransen om den mest populære julemiddagen i hele landet.

Fenalår

06.01.2020

Fenalår bygger på gamle speke tradisjoner, og lages av låret på lammet. Det benyttes kun tørrsalt og INGEN nitritt i våre produkter. Lårene blir så hengt til speking under kontrollerte forhold på et spekerom hos Fatland Jæren. Fenalår trenger ca 9 uker med speking for å bli ferdig.

Denne delen brukes til å lage lammerull, som er et av julens tradisjonelle julepålegg. Svangen ligger bak ribbene og mot låret på lammet. Dette kalles også for lam slagside, eller rulleskinn.

Fårikålkjøtt er kjøtt fra nakke, bryst, bog og slagside, og passer ypperlig til fårikål. Dette kjøttet inneholder ben og litt mer fett, noe som gjør kjøttet saftig og smakfullt. Fårikålkjøtt brukes først og fremst til vår nasjonalrett, fårikål, men man kan også bruke fårikålkjøtt til frikassé og gryteretter. Vi kom over denne lette gryten, som ble...

Kjøttdeig

05.01.2020

Kjøttdeig fra sau eller lam inneholder mye mer fett en storfe/kalv. Den ligger på 14% Den blir kvernet opp uten tilsatt salt eller vann. Kjøttdeig fra sau kan brukes til det meste.

ANDRE SPØRSMÅL OM TILBEREDNING?