PROGNOSE

Vi gjør oppmerksom på at eske størrelse ved bestilling, kun er et estimat og kan variere noen kg i +/-. 
Alle bestillinger er bindende.
Alle stykningsdelene kommer pakket og merket, det kvernede kjøttet kommer i en stor pose.
"Gressfôret" for oss betyr at våre dyr går hele året på beite, på vinterhalvåret blir de fôret med grovfôr (silo). 

På denne måten får kjøttet en bra fettsyresammensetning med mye omega 3 og lite omega 6.

I økologisk drift er det ikke lov å benytte noen form for antibiotika.


Vi åpner for bestilling i juni til våre kjøttkunder, du kan registrere deg på vår liste 

Prisene er gjeldene for utleveringer i 2024

Økologisk gressforet Lammekjøtt

    Neste beregnet lamme slakt for 2024 

    Hente dato:

  • Pulje 1   Hentedato 18/09-24 LEDIG 
  • Pulje 2   Hentedato 09/10/24 LEDIG
  • Pinnekjøtt/Fenalår:  nov/des LEDIG

Økologisk gressforet Storfekjøtt

Neste beregnet storfe slakt for 2024

Hente dato:

  • ID nr 523 Kvernet kjøtt Ikke åpnet
  • ID nr xxx Kjøttesker Ikke åpnet
  • ID nr xxx Kvernet kjøtt Ikke åpnet
  • ID nr xxx Kjøttesker Ikke åpnet

Økologisk gressforet Kalvekjøtt

Neste beregnet kalve slakt for 2024

Hente dato:

Pulje 1.

  • ID nr 2401 h.d. 16/10-24 LEDIG
  • ID nr 2405 h.d. 16/10-24 LEDIG
  • ID nr 2407 h.d. 16/10-24 LEDIG

Pulje 2.

  • ID nr 2408 h.d. 23/10-24 LEDIG
  • ID nr 2410 h.d. 23/10-24 LEDIG

Pulje 3.

  • ID nr 2413 h.d. 30/10-24 LEDIG
  • ID nr 2415 h.d. 30/10-24 LEDIG
  • ID nr 2416 h.d. 30/10-24 LEDIG

Pulje 4.

  • ID nr 2417 h.d. 06/11-24 LEDIG
  • ID nr 2418 h.d. 06/11-24 LEDIG
Salg av økologisk gressforet lammekjøtt
Salg av økologisk gressforet lammekjøtt

LAMMEKJØTT  

Lammene blir født på våren i mars/april og går hjemme på garden med mora heile sommeren og høsten.

Siden 2010 har vi kunnet tilby kundene våre lammekjøtt fra Nordland Økologiske Gard. 

Helt Lam

2 ribbesider  oppdelt som grillribbe og koteletter 

eller som hele ribbesider (for å lage pinnekjøtt), 

2 bog i skiver (kan fås hele), 2 helt lammelår ( kan fås i skiver), 

kam i skiver, fårikålkjøtt, svange

**Du kan bestille pinnekjøtt, fenabog og fenalår mot tillegg 

Slaktevekt ca 20-24 kg

210,- pr/kg

Halvt Lam

1 ribbesider oppdelt som grillribbe og koteletter

eller som hele ribbesider (for å lage pinnekjøtt),

1 bog i skiver (kan fås helt), 1 helt lammelår ( kan fås i skiver),

kam i skiver, fårikålkjøtt, svange

**Du kan bestille pinnekjøtt, fenabog og fenalår mot tillegg

Slaktevekt ca 10-12 kg

220,- pr/kg

** Pinnekjøtt av ribbsiden med rygg

Du kan bytte ut det ferske ribbesiden med pinnekjøtt. 

Her er det også mulig å ta svange, 

kam og nakke om en ønsker det. 

Da må dette presiseres ved bestilling.

160,- pr/stk

** Fenabog i stede for fersk bog

Du kan bytte ut den ferske bogen med fenabog

160,- pr/stk

** Fenalår i stede for lammelår

Du kan bytte ut det ferske lammelåret med et fenalår.

185,- pr/stk

Pinnekjøtt m/fenabog (urøkt) 

Nå kan du også bestille vårt populære pinnekjøtt, 

vi blander sammen pinnekjøtt, fenabog, kam, nakke

Pinnekjøttet er laget på gml tradisjoner 

med bruk av tørr salt og uten nitritt.

Selges i pk på 2 kg 

400,- pr/kg

Fenalår  (urøkt) 

Fenalåret er laget på gml tradisjoner
med bruk av tørr salt og uten nitritt.

Str på fenalårene varierer fra 2,5-2,9 kg 

445,- pr/kg

Salg av økologisk gressforet kalvekjøtt
Salg av økologisk gressforet kalvekjøtt

KALVEKJØTT 

Vi vet at kalvekjøtt er høyt etterspurt, og leverer derfor  kalvekjøtt av aller ypperste kvalitet. 

Kalvene blir født på våren, og går sammen med mor i 6-8 mnd. Da spiser de friskt gress, urter, lyng og får god melk fra mor, og har 700 mål som de disponerer fritt. Det er kun stut kalver som blir slaktet på høsten til kalvekjøtt.

Medium eske ca. 15-16 kg

Filet / biff (ytre, mørbrad, entrecôte og indrefilet blir fordelt.)

Bog steik m/bein, Høyrygg m/bein, Surra steik, 

for/bak knoke i skiver. Spesial stykker som

Culotte/Tri-Tip/Adduktor/Brisket/Dragebiff/Høyryggfilet 

blir fordelt i eskene, det er også mulig å bestille ShortRibs

kvernet kjøtt 

310,- pr/kg

Stor eske ca. 20-26 kg

Filet/biff (indre og mørbrad eller ytre og entrecôte),

Bog steik m/bein, Høyrygg m/bein, Surra steik, 

for/bak knoke i skiver. Spesial stykker som

Culotte/Brisket/Tri-Tip/Dragebiff/Adduktor/ Høyryggfilet

blir fordelt i eskene, det er også mulig å bestille ShortRibs

kvernet kjøtt 

310,- pr/kg

Salg av økologisk gressforet storfekjøtt
Salg av økologisk gressforet storfekjøtt

STORFEKJØTT

Gressfôret /Frittgående hele året.

Storfe er ca. 42-48 mnd når de slaktes. Dyrene har gått samlet hele livet i en flokk. De har tilgang på beite hele året, men får servert vinterfôret innendørs i fjøset. Når dyr ikke fôres med kraftfôr vokser de saktere, det tar derfor lengre tid før våre dyr nå slaktemoden alder. Det er som regel hundyr som blir lagt ut for salg.

Liten eske ca. 10 kg

Mørbrad (kan forekomme entrecôte/ytrefilet)
Bog i skive, Høyrygg m/bein, Surra steik, 

Spesial stykker som dragebiff og høyryggfilet

kan forekomme, for/bak knoke i skiver

Kvernet kjøtt  

290,- pr/kg

Medium eske ca. 15 kg

Entrecôte (mørbrad kan forekomme)

Bog i skive, Høyrygg m/bein, Surra steik,

Spesial stykker som tri-tip, adduktor og spidersteak

blir tilfeldig fordelt i eskene, for/bak knoke i skiver 

Kvernet kjøtt  

290,- pr/kg

Stor eske ca. 20-25 kg

Indrefilet og ytrefilet

Bog i skive, Høyrygg m/bein, Surra steik,

Spesial stykker som Culotte, Brisket, for/bak knoke i skiver

Kvernet kjøtt 

290,- pr/kg

Kvernet storfekjøtt 5 kg 

Selges i 5 kg esker med kvernet kjøtt  

Pga stor etterspørsel er det satt en max bestilling pr. husstand på 5 kg

245,- pr/kg

Salg av økologisk gressforet innmat
Salg av økologisk gressforet innmat

INNMAT

Nyttig info:

Vi tilbyr kun en begrenset mengde med innmat. 

På et dyr kan vi kun tilby 1 tunge, 1 hale  etc.  

Ved bestilling oppgir en derfor stk og ikke kg.  

Vekten som står oppført i prislisten, 

er kun ment som en indikasjon på str av 1 stk.

Innmaten utleveres frossen og kun fra kalv/storfe.


Lever

Av kalv/storfe (Minste kvanta ved bestilling ca. 1 kg, 

utleveres i pk på ca 300-400 gr)

MAX bestilling pr. kunde 2 kg

185,- pr/kg

Tunge

Av kalv/storfe (0,6 / 1,5 kg)

230,- pr/kg

Hale

Av kalv/storfe (0,4 / 1 kg)

230,- pr/kg

Hjerte

Av kalv/storfe (0,8 / 1,8 kg)

230,- pr/kg

Kjake

Av kalv/storfe (0,5 / 0,7 kg)

350,- pr/kg

Nyrer

Av kalv/storfe (0,3 / 0,4 kg

65,- pr/stk

Kalve brissel

Av kalv (40-50 gr) kun 1 stk pr/dyr

65,- pr/stk

Nyretapp 

Av kalv/storfe (200 / 500 gr)

390,- pr/kg

Lurer du på noe? kontakt oss  

Mob:

Bondekone og kjøttkoordinator 452 17 350

Bonden sjøl 909 30 815

E-post: NordlandGard@gmail.com 

Salg av økologisk gressforet kraftbein
Salg av økologisk gressforet kraftbein
Ferdiglaget Gelatinkraft Økologisk Gressfôret
Ferdiglaget Gelatinkraft Økologisk Gressfôret

KRAFTBEIN

Kraftbein er fra gressfôret kalv eller storfe

Kraftbein 5 kg esker (70,- pr/kg)


350,- pr/eske

Margbein

Kommer i pakke med 1 margbein som er delt i to på langs,

Størrelsen varierer litt om den kommer fra kalv eller storfe

120,- pr/kg

Ferdiglaget storfekraft 

Ferdiglaget gelatin storfekraft, 

laget av økologisk storfe kraftbein og vann. Ikke tilsatt 

kryddere eller grønnsaker. Klar for bruk i sauser, gryteretter o.l

Kraften er fryst i bokser på 250 gr

75,- pr/beger



SPEKEPØLSER 

LØBERGET - en rødvinspølse
LØBERGET - en rødvinspølse
HOLANE - en italiensk inspirert variant
HOLANE - en italiensk inspirert variant
FATLIA - kun tilsatt salt
FATLIA - kun tilsatt salt

LØBERGET - Er en spekepølse som er laget på gamle tradisjoner med modning av pølsedeigen. De er laget etter en egen utviklet oppskrift. Da vi ønsker å nytte alle dyrene vår. Vi hadde også lyst å lage en rødvinspølse, dette er en liten skjønnhet som har fått mange gode tilbakemeldinger.

Pølsene inneholder økologisk sauekjøtt fra egen gard, salt, økologisk rødvin, økologisk sirup, økologiske krydder: sort pepper, allehånde, ingefær, muskat og nellik. Det blir ikke brukt nitritt i pølsene våre. Spekepølsene er røkt og tørket. Spekepølsene er godkjent av Debio og er 100% økologiske

Spekepølsene er sesongvare og blir kun laget i et begrenset opplag da det benyttes sau som råvare og er derfor kun tilgjengelig i nov/des 

LØBERGET

Pølsene har en vekt mellom 100 og 150 gr 


800,- pr/kg

HOLANE - Er en spekepølse som er laget på gamle tradisjoner med modning av pølsedeigen. Oppskriften har vi utviklet ved å hente inspirasjon fra den italienske choritzo pølsen. Men vi har brukt sau i stedet for gris. (Da det er dette vi har til rådighet her på gården) Noe som setter sitt særpreg på pølsen.

Pølsene inneholder: 81% økologisk sauekjøtt fra egen gard, salt, økologisk rødvin, økologisk sirup, økologisk krydder: røkt paprika, hvit pepper, hvitløkspulver, merian, muskat. Spekket er ikke økologisk. Det blir ikke brukt nitritt i pølsene. Spekepølsene er røkt og tørket. Da spekket ikke er økologisk er HOLANE kun ingrediensmerket av Debio.

Spekepølsene er sesongvare og blir kun laget i et begrenset opplag da det benyttes sau som råvare. Den er derfor kun tilgjengelig i nov/des 


Næringsinnhold pr 100 gr:

Energi 2040Kj/488kcal, Fett 40,3 g, Herav mettet fett 15 g, Karbohydrater 8,1 g, Proteiner 23,3 g, Salt 3,3 g

Allergener:

HOLANE

Pølsene har en vekt mellom 100 og 150 gr


800,- pr/kg

FATLIA - Er en spekepølse som er laget på gamle tradisjoner med modning av pølsedeigen. I denne pølsen er det kun tilsatt salt, dette gjør at kjøttet i pølsen får komme mer frem. Det er denne varianten vi har laget mest av her på gården.

Pølsene inneholder: 97% økologisk sauekjøtt fra egen gard, salt. Spekepølsene er røkt og tørket.

Det blir ikke brukt nitritt i pølsene våre. Spekepølsene er godkjent av Debio og er 100% økologiske

Spekepølsene er sesongvare og blir kun laget i et begrenset opplag da det benyttes sau som råvare. Den er derfor kun tilgjengelig i nov/des


Næringsinnhold pr 100 gr:

Energi 1235Kj/296kcal, Fett 20,3 g, Herav mettet fett 8 g, Karbohydrater 0 g, Proteiner 28,3 g, Salt 3,7 g

Allergener:

FATLIA

Pølsene har en vekt mellom 100 og 150 gr

500,- pr/kg

GRESSFÔRET KJØTT RETT FRA BONDEN TIL DEG