PROGNOSE

Vi gjør oppmerksom på at eske størrelse ved bestilling, kun er et estimat og kan variere noen kg i +/-. 
Alle bestillinger er binnene.
Alle stykningsdelene kommer pakket og merket, det kvernede kjøttet kommer i en stor pose.
"Gressfôret" betyr at våre dyr går hele året på beite, på vinterhalvåret blir de fôret med grovfôr (silo). 

På denne måten får kjøttet en bra fettsyresammensetning med mye omega 3 og lite omega 6.

Alle dyr som blir solgt som kjøttsalg har ALDRI fått antibiotika!  

Gressforet Lammekjøtt

    Neste beregnet lamme slakt for 2021 

    Hente dato:

  • Lammekjøtt 2/02-2021 UTSOLGT
  • Pulje 1     22/09-2021 UTSOLGT 
  • Pulje 2    06/10-2021  UTSOLGT  
  • Pinnekjøtt/Fenalår   UTSOLGT

Gressforet Storfekjøtt

Neste beregnet storfe slakt for 2021

Hente dato:

  • Id.nr 572  16/03-2021 UTSOLGT
  • Id.nr 577  16/03-2021 UTSOLGT
  • Id.nr 1912 29/09-2021 UTSOLGT
  • Id.nr 540 22/10-2021 UTSOLGT
  • Id.nr 510  03/11-2021  UTSOLGT
  • Id.nr 604 16/02-2022 UTSOLGT

Gressforet Kalvekjøtt

Neste beregnet kalve slakt for 2021

Hente dato:

  • Id.nr 635  12/03-2021 UTSOLGT
  • Id.nr 2101  20/10-2021 UTSOLGT
  • Id.nr 2102  20/10-2021 UTSOLGT
  • Id.nr 2103  20/10-2021 UTSOLGT
  • Id.nr 2104  27/10-2021 UTSOLGT
  • Id.nr 2105  27/10-2021 UTSOLGT
  • Id.nr 2107  27/10-2021 UTSOLGT
  • Id.nr 2112   03/11-2021 UTSOLGT
  • Id.nr 2114   03/11-2021 UTSOLGT
Salg av gressforet lammekjøtt
Salg av gressforet lammekjøtt

LAMMEKJØTT  

Lammene blir født på våren i mars/april og går hjemme på garden med mora heile sommeren og høsten.

Siden 2010 har vi kunnet tilby kundene våre lammekjøtt fra Nordland Gard. 

Helt Lam

2 ribbesider oppdelt som grillribbe og koteletter 

eller som hele ribbesider (for å lage pinnekjøtt), 

2 bog i skiver, 2 helt lammelår ( kan fås i skiver), 

kam i skiver, fårikålkjøtt, svange

Slaktevekt ca 20-24 kg

178,- pr/kg NOK

Halvt Lam

1 ribbesider oppdelt som grillribbe og koteletter

eller som hele ribbesider (for å lage pinnekjøtt),

1 bog i skiver, 1 helt lammelår ( kan fås i skiver),

kam i skiver, fårikålkjøtt, svange

Slaktevekt ca 10-12 kg

178,- pr/kg NOK

Helt Lam m/lammelår og pinnekjøtt **

2 side pinnekjøtt m/rygg, 2 lammelår

2 bog i skiver, kam i skiver, fårikålkjøtt, svange

** Du kan bytte ut lammelåret med fenalår, 

mot tillegg se pris nedenfor

Slaktevekt ca 20-24 kg

185,- pr/kg NOK

Halvt Lam m/lammelår og pinnekjøtt **

1 side pinnekjøtt m/rygg, 1 lammelår 

1 bog i skiver, 1/2 kam i skiver, fårikålkjøtt, svange

** Du kan bytte ut lammelåret med fenalår,

mot tillegg se pris nedenfor

Slaktevekt ca 10-12 kg

185,- pr/kg NOK

** Fenalår i stede for lammelår på hele/halve lam

Du kan bytte ut det ferske lammelåret med et fenalår.

Da kommer det et tillegg for fenalår

135,- pr/stk NOK

Pinnekjøtt m/fenabog (urøkt) 

Nå kan du også bestille vårt populære pinnekjøtt, 

vi blander sammen pinnekjøtt og fenabog.

Pinnekjøttet er laget på gml tradisjoner 

med bruk av tørr salt og uten nitritt.

Selges i pk på 2 kg 

365,- pr/kg NOK

Fenalår  (urøkt) 

Fenalåret er laget på gml tradisjoner
med bruk av tørr salt og uten nitritt.

Str på fenalårene varierer fra 2,0-2,9 kg 

400,- pr/kg NOK

Salg av gressforet kalvekjøtt
Salg av gressforet kalvekjøtt

KALVEKJØTT 

6-8 mnd gamle kalver som har gått med mor og gresset ute. Det ligger ikke kraftbein oppi eskene med kalvekjøtt.

Vi vet at kalvekjøtt er høyt etterspurt, og leverer derfor  kalvekjøtt av aller ypperste kvalitet. Kalvene blir født på våren, stut kalvene blir slaktet på høsten.

Medium eske ca. 12-15 kg

Filet eller biff, (ytre eller mørbrad eller entrecôte)

Bog steik, Høyrygg, Surra steik, 

for/bak knoke i skiver 

Culotte/Tri-Tip/Adduktor/Brisket/Dragebiff 

blir fordelt i eskene

kvernet kjøtt (5% fett) 

253,- pr/kg NOK

Stor eske ca. 18-25 kg

Filet/biff (indre og mørbrad eller ytre og entrecôte),

Bog steik, Høyrygg, Surra steik, 

Culotte/Brisket/Tri-Tip/Dragebiff eller 

Adduktor blir fordelt i eskene, 

for/bak knoke i skiver, 

kvernet kjøtt (5% fett) 

253,- pr/kg NOK

Indrefilet kan kjøpes separat

En indrefilet av kalv veger ca 800-1000 gr

580,- pr/kg NOK

Salg av gressforet storfekjøtt
Salg av gressforet storfekjøtt

STORFEKJØTT

Gressfôret /Frittgående hele året. Det ligger ikke kraftbein oppi eskene med storfekjøtt.

Storfe er ca. 42-48 mnd når de slaktes. Det er okser og kviger som leveres under merkevaren Nordland Gard. Slaktene fra kviger er noe mindre okseslakt. Til gjengjeld er kjøttet gjerne lysere og finere i strukturen enn kjøtt fra okse. I Frankrike er prisene på kvigekjøtt ofte høyere enn oksen pga dette.

Liten eske ca. 10 kg

Mørbrad (kan forekomme entrecôte/ytrefilet)
Bog i skive, Surra steik, Dragebiff eller 

Høyryggfilet kan forekomme

forknoke i skiver

Kvernet kjøtt (5% fett) 

224,- pr/kg NOK

Medium eske ca. 13-15 kg

Entrecôte (mørbrad kan forekomme)

Bog i skive, Surra steik, Høyrygg

forknoke i skiver 

Tri-Tip, Adduktor eller Spidersteak kan forekomme

Kvernet kjøtt (5% fett) 

224,- pr/kg NOK

Stor eske ca. 20-25 kg

Indrefilet og ytrefilet eller som T-Bone

Bog i skive, Surra steik, Høyrygg, Culotte, Brisket

forknoke i skiver  

kvernet kjøtt (5% fett) 

224,- pr/kg NOK

Kvernet storfekjøtt 5 kg (BESTSELGER)

Selges i 5 kg esker med kvernet kjøtt (5% fett) 

Max bestillings mengde 10 kg

190,- pr/kg NOK

Salg av økologisk gressforet innmat
Salg av økologisk gressforet innmat

INNMAT

(Lever, tunge, hale, hjerte, kjake) av storfe/kalv.

Innmaten er frossen.

Grunnet nye rutiner på slaktingen hos Fatland kan vi IKKE lengre tilby lever og hjerte fra lam.

Lever

Av kalv/storfe (Minste kvanta ved bestilling ca. 1 kg, 

men utleveres i pk på ca 300-500 gr)

145,- pr/kg NOK

Tunge

Av kalv/storfe (0,5-1,3 kg)

120,- pr/kg NOK

Hale

Av kalv/storfe (0,5-1,1 kg)

155,- pr/kg NOK

Hjerte

Av kalv/storfe (0,7-1,8 kg)

155,- pr/kg NOK

Kjake

Av kalv/storfe (0,6-1,2 kg)

200,- pr/kg NOK

Nyrer

Av kalv/storfe (0,4-0,7 kg

100,- pr/kg NOK

Kalve brissel

Av kalv (80-100 gr) kun 1 stk pr/dyr

450,- pr/kg NOK

Nyretapp Nyhet 2021

Av kalv/storfe (200-500 gr) kun 1 stk pr/dyr

250,- pr/kg NOK

Lurer du på noe? kontakt oss  

Mob:(+47) 45217350 el. 90930815

E-post: NordlandGard@gmail.com 

Salg av økologisk gressforet kraftbein
Salg av økologisk gressforet kraftbein

KRAFTBEIN

Kraftbein er fra gressfôret kalv eller storfe

Kraftbein 5 kg esker (70,- pr/kg)


350,- pr/eske NOK

SPEKEPØLSER 

LØBERGET - en rødvinspølse
LØBERGET - en rødvinspølse
HOLANE - en italiensk inspirert variant
HOLANE - en italiensk inspirert variant
FATLIA - kun tilsatt salt
FATLIA - kun tilsatt salt

LØBERGET - Er en spekepølse som er laget på gamle tradisjoner med modning av pølsedeigen. De er laget etter en egen utviklet oppskrift. Da vi ønsker å nytte alle dyrene vår. Vi hadde også lyst å lage en rødvinspølse, dette er en liten skjønnhet som har fått mange gode tilbakemeldinger.

Pølsene inneholder økologisk sauekjøtt fra egen gard, salt, økologisk rødvin, økologisk sirup, økologiske krydder: sort pepper, allehånde, ingefær, muskat og nellik. Det blir ikke brukt nitritt i pølsene våre. Spekepølsene er røkt og tørket. Spekepølsene er godkjent av Debio og er 100% økologiske

Spekepølsene er sesongvare og blir kun laget i et begrenset opplag da det benyttes sau som råvare og er derfor kun tilgjengelig i nov/des 

LØBERGET

Pølsene har en vekt mellom 100 og 150 gr 


800,- pr/kg NOK

HOLANE - Er en spekepølse som er laget på gamle tradisjoner med modning av pølsedeigen. Oppskriften har vi utviklet ved å hente inspirasjon fra den italienske choritzo pølsen. Men vi har brukt sau i stedet for gris. (Da det er dette vi har til rådighet her på gården) Noe som setter sitt særpreg på pølsen.

Pølsene inneholder: 81% økologisk sauekjøtt fra egen gard, salt, økologisk rødvin, økologisk sirup, økologisk krydder: røkt paprika, hvit pepper, hvitløkspulver, merian, muskat. Spekket er ikke økologisk. Det blir ikke brukt nitritt i pølsene. Spekepølsene er røkt og tørket. Da spekket ikke er økologisk er HOLANE kun ingrediensmerket av Debio.

Spekepølsene er sesongvare og blir kun laget i et begrenset opplag da det benyttes sau som råvare. Den er derfor kun tilgjengelig i nov/des 


Næringsinnhold pr 100 gr:

Energi 2040Kj/488kcal, Fett 40,3 g, Herav mettet fett 15 g, Karbohydrater 8,1 g, Proteiner 23,3 g, Salt 3,3 g

Allergener:

HOLANE

Pølsene har en vekt mellom 100 og 150 gr


800,- pr/kg NOK

FATLIA - Er en spekepølse som er laget på gamle tradisjoner med modning av pølsedeigen. I denne pølsen er det kun tilsatt salt, dette gjør at kjøttet i pølsen får komme mer frem. Det er denne varianten vi har laget mest av her på gården.

Pølsene inneholder: 97% økologisk sauekjøtt fra egen gard, salt. Spekepølsene er røkt og tørket.

Det blir ikke brukt nitritt i pølsene våre. Spekepølsene er godkjent av Debio og er 100% økologiske

Spekepølsene er sesongvare og blir kun laget i et begrenset opplag da det benyttes sau som råvare. Den er derfor kun tilgjengelig i nov/des


Næringsinnhold pr 100 gr:

Energi 1235Kj/296kcal, Fett 20,3 g, Herav mettet fett 8 g, Karbohydrater 0 g, Proteiner 28,3 g, Salt 3,7 g

Allergener:

FATLIA

Pølsene har en vekt mellom 100 og 150 gr

500,- pr/kg NOK

Mia, en av hønene på gården
Mia, en av hønene på gården


Gårds egg fra frittgående høner     (brett med 30 egg)

Vi har 25 lykkelige hobbyhøner som for 

tiden legger mer egg enn vi klarer å spise selv.

De er IKKE Debio godkjent, men får økologisk fôr.

Eggene varierer i str. men er like gode :)

Har du lyst på så sender du oss en sms før du kommer.


80,- pr/brett NOK

Sms for bestilling av egg.                                                                                      452 17 350

GRESSFÔRET KJØTT RETT FRA BONDEN TIL DEG