PROGNOSE
På denne måten får kjøttet en bra fettsyresammensetning med mye omega 3 og lite omega 6.
I økologisk drift er det ikke lov å benytte noen form for antibiotika.
Vi har fremdeles ledig kraftbein på utlevering høsten 2024
Priser for 2025 blir oppdatert mai 2025
Økologisk gressforet Lammekjøtt
Neste beregnet lamme slakt for 2025
Hente dato:
- Pulje 1
- Pulje 2
- Pinnekjøtt/Fenalår:
Økologisk gressforet Storfekjøtt
Neste beregnet storfe slakt for 2025
Hente dato:
Økologisk gressforet Kalvekjøtt
Neste beregnet kalve slakt for 2025
Hente dato:
Pulje 1.
Pulje 2.
Pulje 3.
Pulje 4.
LAMMEKJØTT
Lammene blir født på våren i mars/april og går hjemme på garden med mora heile sommeren og høsten.
Siden 2010 har vi kunnet tilby kundene våre lammekjøtt fra Nordland Økologiske Gard.
Helt Lam
2 ribbesider oppdelt som grillribbe og koteletter
eller som hele ribbesider (for å lage pinnekjøtt),
2 bog i skiver (kan fås hele), 2 helt lammelår ( kan fås i skiver),
kam i skiver, fårikålkjøtt, svange
**Du kan bestille pinnekjøtt, fenabog og fenalår mot tillegg
Slaktevekt ca 20-24 kg
210,- pr/kg
Halvt Lam
1 ribbesider oppdelt som grillribbe og koteletter
eller som hele ribbesider (for å lage pinnekjøtt),
1 bog i skiver (kan fås helt), 1 helt lammelår ( kan fås i skiver),
kam i skiver, fårikålkjøtt, svange
**Du kan bestille pinnekjøtt, fenabog og fenalår mot tillegg
Slaktevekt ca 10-12 kg
220,- pr/kg
** Pinnekjøtt av ribbsiden med rygg
Du kan bytte ut det ferske ribbesiden med pinnekjøtt.
Her er det også mulig å ta svange,
kam og nakke om en ønsker det.
Da må dette presiseres ved bestilling.
160,- pr/stk
** Fenabog i stede for fersk bog
Du kan bytte ut den ferske bogen med fenabog
160,- pr/stk
** Fenalår i stede for lammelår
Du kan bytte ut det ferske lammelåret med et fenalår.
185,- pr/stk
Pinnekjøtt m/fenabog (urøkt)
Nå kan du også bestille vårt populære pinnekjøtt,vi blander sammen pinnekjøtt, fenabog, kam, nakke
Pinnekjøttet er laget på gml tradisjoner
med bruk av tørr salt og uten nitritt.
Selges i pk på 2 kg
400,- pr/kg
Fenalår (urøkt)
Fenalåret er laget på gml tradisjonermed bruk av tørr salt og uten nitritt.
Str på fenalårene varierer fra 2,5-2,9 kg
445,- pr/kg
KALVEKJØTT
Vi vet at kalvekjøtt er høyt etterspurt, og leverer derfor kalvekjøtt av aller ypperste kvalitet.
Kalvene blir født på våren, og går sammen med mor i 6-8 mnd. Da spiser de friskt gress, urter, lyng og får god melk fra mor, og har 700 mål som de disponerer fritt. Det er kun stut kalver som blir slaktet på høsten til kalvekjøtt.
Medium eske ca. 15-16 kg
Filet / biff (ytre, mørbrad, entrecôte og indrefilet blir fordelt.)Bog steik m/bein, Høyrygg m/bein, Surra steik,
for/bak knoke i skiver. Spesial stykker som
Culotte/Tri-Tip/Adduktor/Brisket/Dragebiff/Høyryggfilet
blir fordelt i eskene, det er også mulig å bestille ShortRibs
kvernet kjøtt
310,- pr/kg
Stor eske ca. 20-26 kg
Filet/biff (indre og mørbrad eller ytre og entrecôte),
Bog steik m/bein, Høyrygg m/bein, Surra steik,
for/bak knoke i skiver. Spesial stykker som
Culotte/Brisket/Tri-Tip/Dragebiff/Adduktor/ Høyryggfilet
blir fordelt i eskene, det er også mulig å bestille ShortRibs
kvernet kjøtt
310,- pr/kg
STORFEKJØTT
Gressfôret /Frittgående hele året.
Storfe er ca. 42-48 mnd når de slaktes. Dyrene har gått samlet hele livet i en flokk. De har tilgang på beite hele året, men får servert vinterfôret innendørs i fjøset. Når dyr ikke fôres med kraftfôr vokser de saktere, det tar derfor lengre tid før våre dyr nå slaktemoden alder. Det er som regel hundyr som blir lagt ut for salg.
Liten eske ca. 10 kg
Mørbrad (kan forekomme entrecôte/ytrefilet)Bog i skive, Høyrygg m/bein, Surra steik,
Spesial stykker som dragebiff og høyryggfilet
kan forekomme, for/bak knoke i skiver
Kvernet kjøtt
290,- pr/kg
Medium eske ca. 15 kg
Entrecôte (mørbrad kan forekomme)
Bog i skive, Høyrygg m/bein, Surra steik,
Spesial stykker som tri-tip, adduktor og spidersteak
blir tilfeldig fordelt i eskene, for/bak knoke i skiver
Kvernet kjøtt
290,- pr/kg
Stor eske ca. 20-25 kg
Indrefilet og ytrefiletBog i skive, Høyrygg m/bein, Surra steik,
Spesial stykker som Culotte, Brisket, for/bak knoke i skiver
Kvernet kjøtt
290,- pr/kg
Kvernet storfekjøtt 5 kg
Selges i 5 kg esker med kvernet kjøtt
Pga stor etterspørsel er det satt en max bestilling pr. husstand på 5 kg
245,- pr/kg
INNMAT
Nyttig info:
Vi tilbyr kun en begrenset mengde med innmat.
På et dyr kan vi kun tilby 1 tunge, 1 hale etc.
Ved bestilling oppgir en derfor stk og ikke kg.
Vekten som står oppført i prislisten,
er kun ment som en indikasjon på str av 1 stk.
Innmaten utleveres frossen og kun fra kalv/storfe.
Lever
Av kalv/storfe (Minste kvanta ved bestilling ca. 1 kg,
utleveres i pk på ca 300-400 gr)
MAX bestilling pr. kunde 2 kg
185,- pr/kg
Tunge
Av kalv/storfe (0,6 / 1,5 kg)
230,- pr/kg
Hale
Av kalv/storfe (0,4 / 1 kg)
230,- pr/kg
Hjerte
Av kalv/storfe (0,8 / 1,8 kg)
230,- pr/kg
Kjake
Av kalv/storfe (0,5 / 0,7 kg)
350,- pr/kg
Nyrer
Av kalv/storfe (0,3 / 0,4 kg
65,- pr/stk
Kalve brissel
Av kalv (40-50 gr) kun 1 stk pr/dyr
65,- pr/stk
Nyretapp
Av kalv/storfe (200 / 500 gr)
390,- pr/kg
Lurer du på noe? kontakt oss
Mob:Bondekone og kjøttkoordinator 452 17 350
Bonden sjøl 909 30 815
E-post: NordlandGard@gmail.com
KRAFTBEIN
Kraftbein er fra gressfôret kalv eller storfe
Kraftbein 5 kg esker (70,- pr/kg)
350,- pr/eske
Margbein
Kommer i pakke med 1 margbein som er delt i to på langs,
Størrelsen varierer litt om den kommer fra kalv eller storfe
120,- pr/kg
Ferdiglaget storfekraft
Ferdiglaget gelatin storfekraft,
laget av økologisk storfe kraftbein og vann. Ikke tilsatt
kryddere eller grønnsaker. Klar for bruk i sauser, gryteretter o.l
Kraften er fryst i bokser på 250 gr
NB: Blir ikke produsert høsten 2024 pga helsemessige grunner.
75,- pr/beger
SPEKEPØLSER
LØBERGET - Er en spekepølse som er laget på gamle tradisjoner med modning av pølsedeigen. De er laget etter en egen utviklet oppskrift. Da vi ønsker å nytte alle dyrene vår. Vi hadde også lyst å lage en rødvinspølse, dette er en liten skjønnhet som har fått mange gode tilbakemeldinger.
Pølsene inneholder økologisk sauekjøtt fra egen gard, salt, økologisk rødvin, økologisk sirup, økologiske krydder: sort pepper, allehånde, ingefær, muskat og nellik. Det blir ikke brukt nitritt i pølsene våre. Spekepølsene er røkt og tørket. Spekepølsene er godkjent av Debio og er 100% økologiske
Spekepølsene er sesongvare og blir kun laget i et begrenset opplag da det benyttes sau som råvare og er derfor kun tilgjengelig i nov/des
LØBERGET
Pølsene har en vekt mellom 100 og 150 gr
800,- pr/kg
HOLANE - Er en spekepølse som er laget på gamle tradisjoner med modning av pølsedeigen. Oppskriften har vi utviklet ved å hente inspirasjon fra den italienske choritzo pølsen. Men vi har brukt sau i stedet for gris. (Da det er dette vi har til rådighet her på gården) Noe som setter sitt særpreg på pølsen.
Pølsene inneholder: 81% økologisk sauekjøtt fra egen gard, salt, økologisk rødvin, økologisk sirup, økologisk krydder: røkt paprika, hvit pepper, hvitløkspulver, merian, muskat. Spekket er ikke økologisk. Det blir ikke brukt nitritt i pølsene. Spekepølsene er røkt og tørket. Da spekket ikke er økologisk er HOLANE kun ingrediensmerket av Debio.
Spekepølsene er sesongvare og blir kun laget i et begrenset opplag da det benyttes sau som råvare. Den er derfor kun tilgjengelig i nov/des
Næringsinnhold pr 100 gr:
Energi 2040Kj/488kcal, Fett 40,3 g, Herav mettet fett 15 g, Karbohydrater 8,1 g, Proteiner 23,3 g, Salt 3,3 g
Allergener:
HOLANE
Pølsene har en vekt mellom 100 og 150 gr
800,- pr/kg
FATLIA - Er en spekepølse som er laget på gamle tradisjoner med modning av pølsedeigen. I denne pølsen er det kun tilsatt salt, dette gjør at kjøttet i pølsen får komme mer frem. Det er denne varianten vi har laget mest av her på gården.
Pølsene inneholder: 97% økologisk sauekjøtt fra egen gard, salt. Spekepølsene er røkt og tørket.
Det blir ikke brukt nitritt i pølsene våre. Spekepølsene er godkjent av Debio og er 100% økologiske
Spekepølsene er sesongvare og blir kun laget i et begrenset opplag da det benyttes sau som råvare. Den er derfor kun tilgjengelig i nov/des
Næringsinnhold pr 100 gr:
Energi 1235Kj/296kcal, Fett 20,3 g, Herav mettet fett 8 g, Karbohydrater 0 g, Proteiner 28,3 g, Salt 3,7 g
Allergener:
FATLIA
Pølsene har en vekt mellom 100 og 150 gr