PROGNOSE
På denne måten får kjøttet en bra fettsyresammensetning med mye omega 3 og lite omega 6.
Alle dyr som blir solgt som kjøttsalg har ALDRI fått antibiotika!
Gressforet Lammekjøtt
Neste beregnet lamme slakt for 2022
Hente dato:
- Pulje 1 21/09-2022 Ledig
- Pulje 2 05/10-2022 Ledig

Gressforet Storfekjøtt
Neste beregnet storfe slakt for 2022
Hente dato:
- Id.nr 604 16/02-2022 Kjøttesker UTSOLGT
- Id.nr 565 19/10-2022 Kvernet kjøtt UTSOLGT
- Id.nr 586 26/10-2022 Kjøttesker UTSOLGT
- Id.nr 566 02/11-2022 Kvernet kjøtt UTSOLGT
- Id.nr 588 09/11-2022 Kjøttesker UTSOLGT

Gressforet Kalvekjøtt
Neste beregnet kalve slakt for 2022
Hente dato:
- Id.nr 2203 19/10-2022 UTSOLGT
- Id.nr 2204 19/10-2022 UTSOLGT
- Id.nr 2206 19/10-2022 UTSOLGT
- Id.nr 2207 26/10-2022 UTSOLGT
- Id.nr 2209 26/10-2022 UTSOLGT
- Id.nr 2213 02/11-2022 UTSOLGT
- Id.nr 2215 02/11-2022 UTSOLGT
- Id.nr 2217 02/11-2022 UTSOLGT
- Id.nr 2219 09/11-2022 UTSOLGT
- Id.nr 2220 09/11-2022 UTSOLGT
LAMMEKJØTT
Lammene blir født på våren i mars/april og går hjemme på garden med mora heile sommeren og høsten.
Siden 2010 har vi kunnet tilby kundene våre lammekjøtt fra Nordland Gard.
Helt Lam
2 ribbesider oppdelt som grillribbe og koteletter
eller som hele ribbesider (for å lage pinnekjøtt),
2 bog i skiver (kan fås hele), 2 helt lammelår ( kan fås i skiver),
kam i skiver, fårikålkjøtt, svange
**Du kan bestille pinnekjøtt, fenabog og fenalår mot tillegg
Slaktevekt ca 20-24 kg
185,- pr/kg NOK
Halvt Lam
1 ribbesider oppdelt som grillribbe og koteletter
eller som hele ribbesider (for å lage pinnekjøtt),
1 bog i skiver (kan fås helt), 1 helt lammelår ( kan fås i skiver),
kam i skiver, fårikålkjøtt, svange
**Du kan bestille pinnekjøtt, fenabog og fenalår mot tillegg
Slaktevekt ca 10-12 kg
185,- pr/kg NOK
** Pinnekjøtt av ribbsiden med rygg
Du kan bytte ut det ferske ribbesiden med pinnekjøtt.
Her er det også mulig å ta svange,
kam og nakke om en ønsker det.
Da må dette presiseres ved bestilling.
125,- pr/stk NOK
** Fenabog i stede for fersk bog
Du kan bytte ut den ferske bogen med fenabog
125,- pr/stk NOK
** Fenalår i stede for lammelår
Du kan bytte ut det ferske lammelåret med et fenalår.
145,- pr/stk NOK
Pinnekjøtt m/fenabog (urøkt)
Nå kan du også bestille vårt populære pinnekjøtt,vi blander sammen pinnekjøtt, fenabog, kam, nakke
Pinnekjøttet er laget på gml tradisjoner
med bruk av tørr salt og uten nitritt.
Selges i pk på 2 kg
Pga lite fødte lam,
blir denne varen IKKE tilgjengelig høsten 2022
375,- pr/kg NOK
Fenalår (urøkt)
Fenalåret er laget på gml tradisjonermed bruk av tørr salt og uten nitritt.
Str på fenalårene varierer fra 2,0-2,9 kg
Pga lite fødte lam,
blir denne varen IKKE tilgjengelig høsten 2022
420,- pr/kg NOK

KALVEKJØTT
6-8 mnd gamle kalver som har gått med mor og gresset ute. Det ligger ikke kraftbein oppi eskene med kalvekjøtt.
Vi vet at kalvekjøtt er høyt etterspurt, og leverer derfor kalvekjøtt av aller ypperste kvalitet. Kalvene blir født på våren, stut kalvene blir slaktet på høsten.
Medium eske ca. 12-15 kg
Filet eller biff, (ytre eller mørbrad eller entrecôte)Bog steik, Høyrygg, Surra steik,
for/bak knoke i skiver
Culotte/Tri-Tip/Adduktor/Brisket/Dragebiff
blir fordelt i eskene
kvernet kjøtt (5% fett)
259,- pr/kg NOK
Stor eske ca. 18-25 kg
Filet/biff (indre og mørbrad eller ytre og entrecôte),
Bog steik, Høyrygg, Surra steik,
Culotte/Brisket/Tri-Tip/Dragebiff eller
Adduktor blir fordelt i eskene,
for/bak knoke i skiver,
kvernet kjøtt (5% fett)
259,- pr/kg NOK
Indrefilet kan kjøpes separat
En indrefilet av kalv veger ca 800-1000 gr600,- pr/kg NOK

STORFEKJØTT
Gressfôret /Frittgående hele året. Det ligger ikke kraftbein oppi eskene med storfekjøtt.
Storfe er ca. 42-48 mnd når de slaktes. Det er okser og kviger som leveres under merkevaren Nordland Gard. Slaktene fra kviger er noe mindre okseslakt. Til gjengjeld er kjøttet gjerne lysere og finere i strukturen enn kjøtt fra okse. I Frankrike er prisene på kvigekjøtt ofte høyere enn oksen pga dette.
Liten eske ca. 10 kg
Mørbrad (kan forekomme entrecôte/ytrefilet)Bog i skive, Surra steik, Dragebiff eller
Høyryggfilet kan forekomme
forknoke i skiver
Kvernet kjøtt (5% fett)
234,- pr/kg NOK
Medium eske ca. 13-15 kg
Entrecôte (mørbrad kan forekomme)
Bog i skive, Surra steik, Høyrygg
forknoke i skiver
Tri-Tip, Adduktor eller Spidersteak kan forekomme
Kvernet kjøtt (5% fett)
234,- pr/kg NOK
Stor eske ca. 20-25 kg
Indrefilet og ytrefilet eller som T-BoneBog i skive, Surra steik, Høyrygg, Culotte, Brisket
forknoke i skiver
kvernet kjøtt (5% fett)
234,- pr/kg NOK
Kvernet storfekjøtt 5 kg (BESTSELGER)
Selges i 5 kg esker med kvernet kjøtt (5% fett)
Max bestilling pr.kunde 10 kg
200,- pr/kg NOK
INNMAT
(Lever, tunge, hale, hjerte, kjake) av storfe/kalv.
Innmaten er frossen.
Grunnet nye rutiner på slaktingen hos Fatland kan vi IKKE lengre tilby lever og hjerte fra lam.
Lever
Av kalv/storfe (Minste kvanta ved bestilling ca. 1 kg,
men utleveres i pk på ca 300-500 gr)
155,- pr/kg NOK
Tunge
Av kalv/storfe (0,5-1,3 kg)
155,- pr/kg NOK
Hale
Av kalv/storfe (0,5-1,1 kg)
155,- pr/kg NOK
Hjerte
Av kalv/storfe (0,7-1,8 kg)
155,- pr/kg NOK
Kjake
Av kalv/storfe (0,6-1,2 kg)
200,- pr/kg NOK
Nyrer
Av kalv/storfe (0,4-0,7 kg
100,- pr/kg NOK
Kalve brissel
Av kalv (80-100 gr) kun 1 stk pr/dyr
450,- pr/kg NOK
Nyretapp Nyhet 2021
Av kalv/storfe (200-500 gr) kun 1 stk pr/dyr
250,- pr/kg NOK
Lurer du på noe? kontakt oss
Mob:(+47) 45217350 el. 90930815E-post: NordlandGard@gmail.com

KRAFTBEIN
Kraftbein er fra gressfôret kalv eller storfe
Kraftbein 5 kg esker (70,- pr/kg)
350,- pr/eske NOK
Margbein NYHET 2022
Kommer i pakke med 1 margbein som er delt i to på langs,
lengde ca 25 cm
80,- pr/kg NOK
SPEKEPØLSER
LØBERGET - Er en spekepølse som er laget på gamle tradisjoner med modning av pølsedeigen. De er laget etter en egen utviklet oppskrift. Da vi ønsker å nytte alle dyrene vår. Vi hadde også lyst å lage en rødvinspølse, dette er en liten skjønnhet som har fått mange gode tilbakemeldinger.
Pølsene inneholder økologisk sauekjøtt fra egen gard, salt, økologisk rødvin, økologisk sirup, økologiske krydder: sort pepper, allehånde, ingefær, muskat og nellik. Det blir ikke brukt nitritt i pølsene våre. Spekepølsene er røkt og tørket. Spekepølsene er godkjent av Debio og er 100% økologiske
Spekepølsene er sesongvare og blir kun laget i et begrenset opplag da det benyttes sau som råvare og er derfor kun tilgjengelig i nov/des
LØBERGET
Pølsene har en vekt mellom 100 og 150 gr
800,- pr/kg NOK
HOLANE - Er en spekepølse som er laget på gamle tradisjoner med modning av pølsedeigen. Oppskriften har vi utviklet ved å hente inspirasjon fra den italienske choritzo pølsen. Men vi har brukt sau i stedet for gris. (Da det er dette vi har til rådighet her på gården) Noe som setter sitt særpreg på pølsen.
Pølsene inneholder: 81% økologisk sauekjøtt fra egen gard, salt, økologisk rødvin, økologisk sirup, økologisk krydder: røkt paprika, hvit pepper, hvitløkspulver, merian, muskat. Spekket er ikke økologisk. Det blir ikke brukt nitritt i pølsene. Spekepølsene er røkt og tørket. Da spekket ikke er økologisk er HOLANE kun ingrediensmerket av Debio.
Spekepølsene er sesongvare og blir kun laget i et begrenset opplag da det benyttes sau som råvare. Den er derfor kun tilgjengelig i nov/des
Næringsinnhold pr 100 gr:
Energi 2040Kj/488kcal, Fett 40,3 g, Herav mettet fett 15 g, Karbohydrater 8,1 g, Proteiner 23,3 g, Salt 3,3 g
Allergener:
HOLANE
Pølsene har en vekt mellom 100 og 150 gr
800,- pr/kg NOK
FATLIA - Er en spekepølse som er laget på gamle tradisjoner med modning av pølsedeigen. I denne pølsen er det kun tilsatt salt, dette gjør at kjøttet i pølsen får komme mer frem. Det er denne varianten vi har laget mest av her på gården.
Pølsene inneholder: 97% økologisk sauekjøtt fra egen gard, salt. Spekepølsene er røkt og tørket.
Det blir ikke brukt nitritt i pølsene våre. Spekepølsene er godkjent av Debio og er 100% økologiske
Spekepølsene er sesongvare og blir kun laget i et begrenset opplag da det benyttes sau som råvare. Den er derfor kun tilgjengelig i nov/des
Næringsinnhold pr 100 gr:
Energi 1235Kj/296kcal, Fett 20,3 g, Herav mettet fett 8 g, Karbohydrater 0 g, Proteiner 28,3 g, Salt 3,7 g
Allergener:
FATLIA
Pølsene har en vekt mellom 100 og 150 gr
500,- pr/kg NOK
Gårds egg fra frittgående høner (brett med 30 egg)
Vi har 20 lykkelige hobbyhøner som for
tiden legger mer egg enn vi klarer å spise selv.
De er IKKE Debio godkjent, men får økologisk fôr.
Eggene varierer i str. men er like gode :)
Har du lyst på så sender du oss en sms før du kommer.
80,- pr/brett NOK
Sms for bestilling av egg. 452 17 350
