INNMAT

Bak hvert bilde finner du tilhørende oppskrifter 

Kalvenyrer

02.03.2021

Kalvenyrer - Av nyrer regnes lamme- og kalvenyrer som det beste. De er møre og har en mild og fin smak, mens nyrer fra svin, får og storfe har en sterkere, mer bitter smak og er relative seige.

Nyretapp eller slakterbiff som vi også kaller denne gjemte skatten. På fransk heter den onglet, og i engelsktalende land hanger steak. Så hva er så dette lille unike kjøttstykket som nå skal få komme mer frem i lyset?

Lever

15.02.2021

Lever er noe av det mest næringsrike du kan spise av innmat.
Lever er magert og proterinrikt. Lever er organet som har høyest innhold av A-vitamin, den er også mye rikere på folat en annen innmat. Den er også rik på B-vitamin, jern, fosfat, sink og er en kilde til selen. Rå lever er også en rik kilde på...

Oksehale

19.01.2021

Halen på kua eller oksen er veldig smaksfull, og noen mener at halen er den mest næringsrike delen på et dyr. Om det også er noe fett rundt halen, får du en utrolig god smak.
Innkokt oksehalekraft er så full av stivelse at den, som kalve bein, blir regnet som kraften over alle krafter.
Du kan lage smakfulle...

Kraftbein

18.01.2021

Kraftbein finnes det noe mer magisk? Disse beina som inneholder så mye god næring som er godt for kroppen vår.

Storfe hjerte

15.03.2018

Hjerte er en råvare som blir mer og mer etterspurt. Som matrett brukes ofte hjerte fra kalv, ungt storfe og svin.

Storfe tunge

15.03.2018

Storfetunge er super å lage pålegg av til jul, men også ellers i året. Det er ikke den delen på dyret som er mest ettertraktet. Men en råvare som smaker mye bedre enn "butikk pakken" du får kjøpt.

Kjake

15.03.2018

Kjake fra storfe er marmorert, saftig og smakfullt kjøtt. Det er en delikatesse i restaurantverden, og er ofte kokkens favoritt stykningsdel. Storfekjaken er tyggemuskelen til dyret og sitter langs kjeven. Den blir skåret ut som en hel muskel.

Kalve brissel

14.03.2018

Brissel er en lille kjertelen som sitter i brystet rett nedenfor halsen og vokser fram til puberteten, for deretter å minske. Derfor spiser man ikke oksebrissel, men kalvebrissel. Den har en delikat smak og er meget mør. Dette er virkelig en liten delikatesse.