INNMAT

Bak hvert bilde finner du tilhørende oppskrifter 

Kalvenyrer

02.03.2021

Kalvenyrer - Av nyrer regnes lamme- og kalvenyrer som det beste. De er møre og har en mild og fin smak, mens nyrer fra svin, får og storfe har en sterkere, mer bitter smak og er relative seige.

Nyretapp eller slakterbiff som vi også kaller denne gjemte skatten. På fransk heter den onglet, og i engelsktalende land hanger steak. Så hva er så dette lille unike kjøttstykket som nå skal få komme mer frem i lyset?

Lever

15.02.2021

Lever har en kraftig smak og brukes i dag mest til leverpostei. Før ble den også brukt til gryteretter og helstekt i skiver som biff. Vi var da flinkere til å bruke hele dyret. Lever er nemlig noe av det mest næringsrike man kan spise. Vi ser nå at flere har fått øynene opp igjen for dette...

Oksehale

19.01.2021

Oksehale kan ikke bare brukes til suppekraft, den kan også gi en av de kraftigste grytene du kan tenke deg. Flere begynner nå å få øynene opp for halen, som gir kjempegod mat, men du må beregne at det tar tid å lage. Noen mener at hale er noe av det mest næringsrike og smaks fulle du...

Kraftbein

18.01.2021

Å koke kraft er enkelt. Du trenger kraftbein, vann og syre (eks. eddik eller sitron) i en kjele.

Storfe tunge

15.03.2018

Storfetunge er super å lage pålegg av til jul, men også ellers i året. Det er ikke den delen på dyret som er mest ettertraktet. Men en råvare som smaker mye bedre enn "butikk pakken" du får kjøpt.

Kjake

15.03.2018

Kjake fra storfe er marmorert, saftig og smakfullt kjøtt. Det er en delikatesse i restaurantverden, og er ofte kokkens favoritt stykningsdel. Storfekjaken er tyggemuskelen til dyret og sitter langs kjeven. Den blir skåret ut som en hel muskel.

Hjerte er en råvare som blir mer og mer etterspurt. Som matrett brukes ofte hjerte fra kalv, ungt storfe og svin. Det er fin trevlet og magert kjøtt som kan stekes helt, gjerne fylt, eller det kan brukes i gryteretter.

Kalve brissel

14.03.2018

Brissel er en av de få animalske produktene som inneholder C-vitaminer. Kalvebrissel er en liten kjertel som sitter bak i halsen på unge dyr.