STEIKE METODER

Pulled meat

19.04.2020

Pulled meat eller også kjenner som pulled pork kan lages av ulike typer kjøtt. Vi har i dag laget av høyrygg fra kalv. Men du kan også fint bruke entrecôte, bogsteik og benfri lammesteik.

Noen ganger er det enkle ofte det beste, her i huset elsker vi når vi har lår fra sau og har det lenge i steikeovnen. Kjøttet bare faller fra hverandre og det smaker ikke Får/sau.

Surra steik. Dette er vel det kjøttstykke folk flest "kvier" seg for å lage. Det og lage steik høres så vanskelig ut. Men det er mye lettere en du tror :) Det er viktig at du tar steiken opp i god tid og lar den tine i kjøleskapet, dette er for å beholden mest mulig av kjøttsaften inni steiken.

Biff er nok det stykke på dyret folk flest farter etter på en lørdagskveld. For at det skal bli en vellykket middag er det viktig å gjøre noen forberedelser.

Braisering

15.01.2020

Braisering er en type langtids steiking, der en bruker styknings deler med mye bindevev. I brasising bruker en fuktig varme for å bryte ned bindeveve i tøffe kjøttstykker, og forvandler disse til møre og saftige stykker.

Langtidssteiking av kokekjøtt (høyrygg/bogsteik) brukes om kjøtt som stekes i over 8 timer med ovnstemperaturer på 65-80 °C. Dette er først og fremst perfeksjonistens "ess i ermet" for å sikre et perfekt og optimalt resultat på kjøtt som i utgangspunktet ikke er mørt nok til å stekes ved vanlig temperatur.

ANDRE SPØRSMÅL OM TILBEREDNING?