STEIKE METODER

Braisering

15.01.2020

Braisering er en type langtids steiking, der en bruker styknings deler med mye bindevev. I brasising bruker en fuktig varme for å bryte ned bindeveve i tøffe kjøttstykker, og forvandler disse til møre og saftige stykker.

Langtidssteiking av kokekjøtt (høyrygg/bogsteik) brukes om kjøtt som stekes i over 8 timer med ovnstemperaturer på 65-80 °C. Dette er først og fremst perfeksjonistens "ess i ermet" for å sikre et perfekt og optimalt resultat på kjøtt som i utgangspunktet ikke er mørt nok til å stekes ved vanlig temperatur.

Betegnelsen langtidssteking brukes om kjøtt som stekes i over 8 timer med ovns temperaturer på 65-70 °C. Det som inspirerer entusiastene mest er tanken på å forvandle mindre mørt kjøtt til det perfekte, smakfulle, super saftige og møre kjøttet. Jevn stekegrad og farge igjennom hele kjøttstykket kommer som en god nummer to.

ANDRE SPØRSMÅL OM TILBEREDNING?