Culotte/Picanha

Culotte er forlengelsen av bankekjøttet og ligger over mørbraden bak på dyret. Den blir forholdsvis mør dersom den blir mørnet. Culotte har som bankekjøtt relativt mye bindevev og egner seg derfor best til kokeretter, grytekjøtt eller som en liten stek.

Culotte er skåret av den tynneste enden av bankekjøttet, og blir som oftest solgt med fett lokket på. I Danmark har dette stykket blitt brukt mye som en liten stek, mens i Norge har den stort sett blitt brukt til karbonadedeig. Denne fås vi nå i vår store kjøtt eske.

Det beste er om du griller dette stykke

Helstekt Culotte                                                                                                              (beregn 150 gr per person til gryteretter, og 200 g per person som stek.)


Det er slettes ikke vanskelig å lykkes med culotte, men den bør skjæres opp på tvers av kjøttfibrene for best mulig resultat. Vi har derfor linket til en video nederst på siden for å vise fremgangsmåten. Vi anbefaler dere å se denne før dere gyver løs på herligheten.

SLIK GJØR DU:

Ta ut kjøttet en times tid før steking slik at det blir romtemperert. Fjern eventuelle sener fra kjøttets underside. Gni culotten inn med salt og pepper, og brun den skikkelig godt på alle kanter på høy varme i en stekepanne med smør og olje.

Legg culotten over i en ildfast form og sett et steketermometer inn i den tykkeste delen.

Stek kjøttet ved 120 grader til kjernetemperaturen viser 58-60 °C. Vår sto i ovnen i 1 time og 30 minutter.

Pakk culotten godt inn i folie og la hvile i minst 30 minutter før du skjærer i den.

Culotte har en helt spesiell fiberinndeling. Den bakre delen mot spissen skjærer du derfor på tvers av stykket. Omtrent på midten av culotten går fibrene andre veien, og du må skjære resten langsmed.

Sjekk denne videoen før du seter i gang: Her

                                                                                                                                                                                   Oppskrift hentet fra frittogvilt.com