Dragebiff Nyhet

16.03.2021

Dragebiff er et avlangt stykke som sitter mellom ryggbeinet og ytrefileten. Den har en litt taggete form, derfra kommer navnet dragebiff. Stykket er godt marmorert, er et veldig smakfull og saftig kjøttstykke. Den kan minne litt om entrecôte. Dragebiffen er lang, med et større "hode" i den ene siden. Det er en litt tykk sene på baksiden, som fjernes før tilberedning.

Denne stykningsdelen har vært lite brukt her i landet, og har som oftest havnet i kjøttdeigen. Stykket blir best om det stekes på en stekepanne eller på grillen med direkte varme, til kjøttsaften pipler ut på oversiden. Den stekes til en medium stekt til medium+ biff. (60-65°C)

Stykke bør ikke serveres medium - til rått, da det er litt sener og fett i stykket som gjør at stykke kan virke litt seigt, om det steikes for lite. Det egner seg veldig godt til BBQ og grillspyd.

Dette stykke kommer fra høsten 2021, og vil være et av de stykkene du kan finne i den lille kjøttesken. Vi fikk gleden av å teste ut dette stykke, og snakk om saftig og smaksrikt kjøtt. Dette er virkelig noe å glede seg til.

Beregn 200 gr pr/person

Sandwich

Du trenger:

  • 1 stk dragebiff
  • Salt og pepper
  • 2 ss meierismør
  • Litt rapsolje

Slik gjør du:

  1. Ta Dragebiffen ut av vakumposen 1 døgn før du skal bruke den og la den ligge i kjøleskapet. Ta den ut på kjøkkenbenken ca 1-1,5 time før du skal steke den. Dette for at kjøttet skal være godt temperert, slik at en får frem den gode kjøttsmaken.
  2. I denne oppskriften brukte vi den tykke dele av dragebiffen (hode). Tørk godt av dragebiffen, fjern den tykke hinnen/senen som sitter på baksiden. Ha på salt og pepper og stek den i en varm stekepanne i en blanding av smør og olje.
  3. Stek den først på den ene siden, når det begynner å komme kjøttsaft ut på toppen, snur du biffen og steker på den andre siden til saften begynner å komme ut der. Da er den medium+ (62-65 grader) Vi benyttet et steketermometer på slutten for at den ikke skal bli for godt stekt.
  4. Ta den av stekepannen og la den hvile i 10 minutter under aluminiumsfolie. Slik at kjøttsaften får satt seg. Før du skjærer den opp i tynne skiver. 
  5. Mens kjøttet hviler, rister du 2 skiver i en grillpanne med litt smør. Gni inn skivene med et hvitløksfedd. Smør godt med aioli, ha på salatblad, agurk og tomat. Rette sakt det du måtte ønske. Legg tynne skiver med Dragebiff oppå toppen og pynt med litt sesamfrø.


Nordland Gard