Spider steak/Oyster steak Nyhet

16.03.2021

Spider steak er en liten muskel, med særtegnet marmorering som ligner et edderkoppnett. Det australske navnet er Spider steak, eller Oyster steak som er det amerikanske navnet på dette kjøttstykket. Den sitter nær nøkkelbeinet bak på storfe og er formet som en liten halvmåne og er ikke spesielt stor. Den er vevd med et nett av intramuskulært fett som sitter inni hoften, som gjør den smakfull. Den veger mellom 350-450 gr på et voksent dyr. Derfor blir ikke denne delen tatt ut på kalver.

Stykket passer fint til marinering og grilling, eller steking på pannen og inn i ovnen. Det bør skjæres i tynne, delikate skiver før servering. Pass på å skjær over kjøttfibrene.

Den steikes på høy varme, til den har en kjerne på medium/medium- Oversteiker du dette stykke vil den bli seig. Alternativet om du ikke liker rosa kjøtt, er å braisere.

Første gang vi tilberede denne brukte vi kun salt/pepper og litt olje. Et tips om du ikke ønsker å lage noen dressing til, er å bruke dijon sennep blandet med pepperrot. Det er også veldig godt.

Spidersteak med urtedressing

  • 1 stk spider steak (ca 300 gr)
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

  1. Ta spidersteak ut av vakumering, og la den temperer på kjøkkenbenken i 1-2 timer. Sett steikeovnen på 125 grader.
  2. Tørk kjøttet med kjøkkenpapir, ha på litt olje, salt og pepper.
  3. Stekes på sterk varme i stekepanne, til du har en god stekeskorpe. Sett i et steiketermometer, slik at du har kontroll på når stykke når 58 grader, ta den ut og la den hvile under alimineums folie i ca. 5-10 min. Del opp i tynne skiver.

Urtedressing

  • 2 fedd hvitløk
  • 1 håndfull fersk persille
  • 1 håndfull fersk oregano
  • 4 ss olivenolje
  • 2 ss eddik
  • 1/2 ts chili flak
  • 1 ss sitronsaft
  • 1/2 ts sukker
  • pepper

Slik gjør du:

  1. Hakk opp de friske urtene og bland disse sammen med alt det andre.