Ovnsbakt høyrygg av storfe

Vi er opptatt av å ta vare på gode gamle råvarer som høyrygg. Høyrygg er utrolig godt og egner seg til supper, gryteretter og lapskaus. Lang koketid gir til gjengjeld både nydelig, mørt kjøtt og smakfull kraft. 

Høyrygg kan brukes til f.eks: 

  • Høyrygg brukes til norske klassikere som ferskt kjøtt, suppe og lapskaus, men også til franske Boeuf Bourguignon som er en super gjesterett. Høyrygg kvernes også til premium hamburgere, da kjøttet har meget god smak. 

Ovnsbakt høyrygg (beregnet for 4 pers)

Et skikkelig godt og høstpreget kjøttmåltid er ovnsbakt høyrygg. Den tar ca. 4-5 t å lage, men god mat trenger tid. Er du enig? Tagg oss på Instagram eller bruk #NordlandGard, vi vil gjerne høre din mening!

 Du trenger:

  • 1 kg høyrygg med ben                                                                                                              
  • 5 dl sopp (gjerne steinsopp)                                                                                                           
  • 1 stk nett småløk                                                                                                                             
  • 3 stk gulrøtter                                                                                                                                  
  • 3 stk persillerøtter                                                                                                                         
  • 1 stk sellerirot                                                                                                                                  
  • 2 stk røde paprika                                                                                                                           
  • 2 stk hele hvitløk                                                                                                                           
  • 4 ss olivenolje                                                                                                                                
  • 4 ss hakkede urter (f.eks persille, timian, estragon)                                                                   
  • 1 dl hvitvin                                                                                                                                      
  • 1 ts salt                                                                                                                                         
  • 0,5 ts nykvernet pepper  

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 175 °C. Rens og del grønnsakene opp i litt grove biter. Dersom soppen er tørket, halveres mengden, og legges i bløt i ca. 1/2 time. Rens hvitløkene, og la båtene være hele.
  2. Fres grønnsaker, sopp og hvitløks båter i stekepannen i 2 ss olivenolje i 3-4 minutter. Hell grønnsakene over i en ildfast form. Slå i hvitvin.
  3. Gni kjøttet inn med olivenolje, salt og pepper. Legg det oppå grønnsakene, og strø over de hakkede urtene. Stek i ca. 3 timer, til kjøttet er mørt. Ta ut formen og pensle med olivenolje et par ganger i løpet av steketiden.

Informasjon og oppskrift hentet fra matprat.no 

Håper det smaker og at tiden var verdt det! Si gjerne din mening på Instagram - Ann Elin