Helstekt Indrefilet

Indrefileten er absolutt det møreste kjøttet på dyret. Den sitter på innsiden og helt bakerst på okse kammen. Dette stykke egner seg like godt til heilsteiking som til biff i siver.


KJERNETEMPERATUR FERDIG TILBEREDT

  • Lite stekt: 55 °C
  • Medium: 60 °C 
  • Medium pluss: 65 °C 
  • Gjennomstekt: 70 °C


Helstekt Indrefilet (beregn 200 gr. pr.pers)

Du trenger: 

  • ca. 1 kg indrefilet av storfe
  • 2⁄3 ts salt
  • 2⁄3 ts pepper
  • 2 ss smør til steking

Slik gjør du:

  1. Fileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Dette for at panna ikke skal avkjøles og gjøre at kjøttet koker istedenfor steker.
  2. Krydre med salt og pepper rett før steking. Brun fileten raskt i panna.
  3. Legg fileten over i et ildfast fat. Stikk inn et steketermometer og sett i stekeovnen på 125°C. Fileten er rød på 55-60 °C og rosa når steketermometeret viser 60-65 °C.
  4. La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres. Hvis fileten deles opp umiddelbart etter steking, vil noe kjøttsaft sive ut og kjøttet vil bli tørt.

Oppskriften er hentet fra matprat.no


Lykke til! Har du fleire spørsmål? eg svarer med glede <3 - Ann Elin