Kjøttdeig

05.01.2020

Kjøttdeig fra sau eller lam inneholder mye mer fett en storfe/kalv. Den ligger på 14% Den blir kvernet opp uten tilsatt salt eller vann. Kjøttdeig fra sau kan brukes til det meste.

  • Kjøttboller
  • Taco
  • Pizza
  • Lasagne
  • Lammespyd

Lammespyd med agurk dressing og koriander

Du trenger:
  • 600 g Lamme kjøttdeig fra Nordland gard
  • 3 ss solsikkeolje
  • ½ ss Spisskummen
  • 2 fedd Hvitløk
  • 1/4 ts Cayenne
  • 1/8 ts Kanel
  • 1/8 ts Nellik
  • ½ ss Løkpulver
  • 1 ss Paprikapulver
  • 1/8 stk Grønn chili, hakket
  • 2 ss Bladpersille, vasket, hakket
  • 2 ss Koriander, vasket, hakket
  • 10 stk grillspyd

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen 120C.

2. I en bolle kna og rør sammen farsen og salt.

3. Ha i resten av ingrediensene, du kan fint lage deigen dagen før og la den stå i kjøleskapet natten over.

4. Rull pølser a 15cm, bruk vann om det klistrer.

5. Varm en stekepanne med olje.

6. Brun av «pølsene» tre så på spydene.

7. Bak i ovnen på 120C i 10min.

Yoghurt dressing

  • 8 ss Gresk Yoghurt naturell
  • 1 fedd Hvitløk, revet
  • 1/6 stk sitronbåt, saft
  • 1/6 ts salt

1. Alt blandes.

Urtesalat

  • 1 pk Fersk Koriander, ca 30g
  • 2 pk Fersk Bladpersille, uten stilk
  • ½ pk mynte, vasket, uten stilk
  • 20 g Pinjekjerner 
Slik gjør du:

1. Rist pinjekjernen i en varm panne. Til de blir gyllenbrune. Ha på litt salt.

2. Ta alle urtebladene og bland med pinjekjernene.


Oppskriften er laget til Nordland Gard sitt 10 års jubileum