Kvernet kjøtt 

Kvernet kjøtt uten tilsatt salt og vann. Kjøttet er magert og ligger på ca 6 % fett. Det er grovmalt storfekjøtt som er skåret fritt for sener og fett (karbonadedeig). Dyrene hos oss er i aktivitet hele året og blir derfor ikke så feite. Dette gjør at vi har kjøtt av beste kvalitet.

Karbonadedeig er magrere enn kjøttdeig, og derfor det beste valget hvis du vil passe på kaloriene. Magert kjøtt er også regnet som sunnere enn det litt fetere.

Så er det jo slik at en god del av smaken sitter i fettet, så karbonadedeigen trenger litt mer krydder for å få skikkelig smak. Derfor passer den best i retter hvor vi krydrer litt ekstra, og hvor vi også får med fett fra andre ingredienser.

Kvernet kjøtt kan brukes til f.eks: 

  • Karbonadedeig er ypperlig til hjemmelagede karbonader og kjøttboller som ikke blir spedd med væske i noen særlig grad. 
  • Kjøttboller 
  • Taco
  • Pizza
  • Gryteretter
  • Lasagne
  • Spagetti saus