Langtidssteiking av lammelår

Noen ganger er det enkle ofte det beste, her i huset elsker vi når vi har lår fra sau og har det lenge i steikeovnen. Kjøttet bare faller fra hverandre og det smaker ikke Får/sau.

Vi pleier å krydre låret godt med grønn Herbamare, etterpå legger vi det inni en steikepose. Da bevarer du all kjøttsaften inni posen, og denne bruker du i sausen etterpå. Dette gir en fantastisk god smak.

Vi får vel ikke sagt det nok, husk å ta låret opp til tining i kjøleskap i GOD tid før steiking.  Dette er for å bevare kjøttsaften i låret slik at du får et godt resultat ved steking.


I vår oppskrift brukte vi:

  • 3,5 kg sauelår
  • Herbamare krydder eller salt/pepper/hvitløk/timian
  • 1 ekstra stor steikepose

Slik gjør du:

  1. Ha på ekstra godt med krydder, gni det godt inn i låret. Ha det så inni en stor steikepose.
  2. Sett ovnen på 80 grader og la låret stå i ovnen ca 24 timer. Vårt lår var ganske stor siden det kommer fra en sau.

Bilde lånt fra kostholdsbutikken.no

Serveres sammen med kokte grønnsaker og poteter