Pulled meat
Pulled meat eller også kjenner som pulled pork kan lages av ulike typer kjøtt. Vi har i dag laget av høyrygg fra kalv. Men du kan også fint bruke entrecôte, bogsteik og benfri lammesteik.
Best resultat får du ved å bruke fett marmorert kjøttstykker, om du bruker bog er det viktig å passe på at det har veske under steiking.
Dette gjør seg selv over ca 6-7 timer alt etter hvor stort stykket er, men så utrolig enkelt å lage.
Pulled meat med coleslow
(beregnet til ca 5 per)
Du trenger:
- ca 1 kg entrecôte, høyrygg, bogsteik, lammesteik
- 1 ts salt
- 1 ts brunt sukker
- 1 løk
- 1-2 fedd hvitløk
- 2 ss tomatpurè
- 1 ss tomatketchup (med mindre sukker)
- 1/2-1 ts finhakket chilli eller 1/2-1 ts chillipulver
- 1 ts spisskum
- 2-3 ss barbecuesaus med røyksmak og eventuelt chillisaus
- litt vann
Slik gjør du:
- Bland sammen alle krydderne, du kan fint laget det til kvelden før og oppbevare det i kjøleskapet.
- Prikk huller i det råe kjøttet med en gaffel, legg det så i en ildfast form. Fordel krydderblandingen din over kjøttet, og hel oppi litt veske. Dette kan være vann, kraft eller alkoholfri øl. Vi brukte vann i dag, siden vi hadde en høyrygg med ben som avgir litt kraft.
- Dekk til formen med aluminiumsfolie og sett den inn i ovnen på 125 grader i 6-7 timer. (Vår stod 6,5 time) Pass på at det ikke tørrkoker, og etterfyll veske om det skulle trengs.
- Sjekk kjøttet med å stikke en gaffel ned i kjøttet for å sjekke om det faller fra hverandre.
- Bruk så to gafler til å trekke kjøttet fra hverandre. Om du har noe igjen av krydderblandingen kan du ha dette oppå kjøttet etter at du har revet det opp. Har du ben i kjøttstykket ditt fjernes dette og evnt sener som måtte komme. Bland alt godt i kraften som er i formen, hat på aluminiumen slik at det ikke blir kald.
Coleslaw
Du trenger:
- ca 200 gr hodekål, finsnittet
- 2 gulrøtter, revet
- 1 eple, revet
- 3 ss rømme/crème fraiche
- 2 ss majones
- 2-3 ss Dijon sennep
- 1 ts red chilli pasta
- sitronsaft
- 1-2 ss sukker
- salt/pepper
Slik gjør du:
- Snitt opp kålen, gulrot og eple.
- Rør sammen rømme, majones, sennep, chilli pasta, sukker, litt sitronsaft og smak til med salt/pepper
- Vend dressingen inn i grønnsakene.
Tips
Vi hadde pitabrød, salat og cherrytomater til. Men du bestemmer selv. Du kan fint har det i briochebrød, tortillalefse, tacoskjell eller hamburgerbrød.
Oppskriften er hentet fra Wenches kjøkken fra GodMorgenNorge