Pulled meat

Pulled meat eller også kjenner som pulled pork kan lages av ulike typer kjøtt. Vi har i dag laget av høyrygg fra kalv. Men du kan også fint bruke entrecôte, bogsteik og benfri lammesteik.

Best resultat får du ved å bruke fett marmorert kjøttstykker, om du bruker bog er det viktig å passe på at det har veske under steiking.

Dette gjør seg selv over ca 6-7 timer alt etter hvor stort stykket er, men så utrolig enkelt å lage.

Pulled meat med coleslow   (beregnet til ca 5 per)

Du trenger:

  • ca 1 kg entrecôte, høyrygg, bogsteik, lammesteik 
  • 1 ts salt
  • 1 ts brunt sukker
  • 1 løk
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 2 ss tomatpurè
  • 1 ss tomatketchup (med mindre sukker)
  • 1/2-1 ts finhakket chilli eller 1/2-1 ts chillipulver
  • 1 ts spisskum
  • 2-3 ss barbecuesaus med røyksmak og eventuelt chillisaus
  • litt vann 

Slik gjør du:

  1. Bland sammen alle krydderne, du kan fint laget det til kvelden før og oppbevare det i kjøleskapet.
  2. Prikk huller i det råe kjøttet med en gaffel, legg det så i en ildfast form. Fordel krydderblandingen din over kjøttet, og hel oppi litt veske. Dette kan være vann, kraft eller alkoholfri øl. Vi brukte vann i dag, siden vi hadde en høyrygg med ben som avgir litt kraft.
  3. Dekk til formen med aluminiumsfolie og sett den inn i ovnen på 125 grader i 6-7 timer. (Vår stod 6,5 time) Pass på at det ikke tørrkoker, og etterfyll veske om det skulle trengs.
  4. Sjekk kjøttet med å stikke en gaffel ned i kjøttet for å sjekke om det faller fra hverandre.
  5. Bruk så to gafler til å trekke kjøttet fra hverandre. Om du har noe igjen av krydderblandingen kan du ha dette oppå kjøttet etter at du har revet det opp. Har du ben i kjøttstykket ditt fjernes dette og evnt sener som måtte komme. Bland alt godt i kraften som er i formen, hat på aluminiumen slik at det ikke blir kald.


Coleslaw

Du trenger:

  • ca 200 gr hodekål, finsnittet
  • 2 gulrøtter, revet
  • 1 eple, revet
  • 3 ss rømme/crème fraiche
  • 2 ss majones
  • 2-3 ss Dijon sennep
  • 1 ts red chilli pasta
  • sitronsaft
  • 1-2 ss sukker
  • salt/pepper

Slik gjør du:

  1. Snitt opp kålen, gulrot og eple.
  2. Rør sammen rømme, majones, sennep, chilli pasta, sukker, litt sitronsaft og smak til med salt/pepper
  3. Vend dressingen inn i grønnsakene.


Tips

Vi hadde pitabrød, salat og cherrytomater til. Men du bestemmer selv. Du kan fint har det i briochebrød, tortillalefse, tacoskjell eller hamburgerbrød.

                                                                                                                                 Oppskriften er hentet fra Wenches kjøkken fra GodMorgenNorge