Storfe tunge

Storfetunge er super å lage pålegg av til jul, men også ellers i året. Det er ikke den delen på dyret som er mest ettertraktet. Men en råvare som smaker mye bedre enn "butikk pakken" du får kjøpt.

Dette er virkelig verdt litt arbeid. 

Fra storfetunge til pålegg

Kokt, kald tunge er nydelig julepålegg som smaker godt sammen med f.eks ulike majonessalater, litt rømme og tyttebær, frukt, sylteagurk, hakket løk eller løk marmelade.

Du trenger:

  • 1 stk lettsaltet oksetunge
  • 4 stk hel pepper
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 stk gulrot i biter
  • 1⁄2 stk løk i båter
  • 2 1⁄2 l vann

Slik gjør du:

Med fersk tunge anbefaler vi at du legger den i saltlake i 2-3 døgn før du trekker den.

  1. Hell så mye vann i kjelen at det dekker kjøttet. Kok opp og skum av før du tilsetter krydder og grønnsaker.
  2. La tungen trekke på 90 ºC i 2 1/2-3 timer.
  3. Ta den opp og trekk skinnet av mens den er varm. Skjær et snitt foran under tungespissen og trekk skinnet forsiktig av.
  4. La den gjerne avkjøle i kraften. Skjær den i tynne skiver fra spissen og bakover.

Oppskrift hentet fra matprat.no

Har du oppskrifter du ønsker å dele med oss? Tips oss gjerne  -Ann Elin