PROGNOSE

Vi gjør oppmerksom på at eske størrelse ved bestilling, kun er et estimat og kan variere noen kg i +/-. 
Alle bestillinger er bindende.
Alle stykningsdelene kommer pakket og merket, det kvernede kjøttet kommer i en stor pose.
"Gressfôret" for oss betyr at våre dyr går hele året på beite, på vinterhalvåret blir de fôret med grovfôr (silo). 

På denne måten får kjøttet en bra fettsyresammensetning med mye omega 3 og lite omega 6.

I økologisk drift er det ikke lov å benytte noen form for antibiotika eller bruk av Bovaer (metanhemmende).


Vi er utsolgt for storfekjøtt/kalvekjøtt/kvernet kjøtt/lammekjøtt 

som står på utlevering i oktober/november 2025

Vi har enda tilgjengelig kraftbein for bestilling til høstens slakt. 


Økologisk gressforet Lammekjøtt

    Neste beregnet lamme slakt for 2025 

    Hente dato:

  • Pulje 1  01/10-25 utsolgt
  • Pulje 2 17/10-25 utsolgt
  • Pinnekjøtt/Fenalår: utsolgt


Økologisk gressforet Storfekjøtt

Neste beregnet storfe slakt for 2025

Hente dato:

  • Kvernetkjøtt 15/10-25 utsolgt
  • Kjøttesker 22/10-25 utsolgt
  • Kvernetkjøtt 29/10-25 utsolgt
  • Kjøttesker 05/11-25 utsolgt
  • Kjøttesker 05/11-25 utsolgt
  • Kvernetkjøtt 12/11-25 utsolgt
  • Kjøttesker 12/11-25 utsolgt

Økologisk gressforet Kalvekjøtt

Neste beregnet kalve slakt for 2025

Hente dato:

Pulje 1. Hentedato 15/10-25

  • 2501 - utsolgt
  • 2506 - utsolgt
  • 2510 - utsolgt

Pulje 2. Hentedato 22/10-25

  • 2513 - utsolgt
  • 2514 - utsolgt

Pulje 3. Hentedato 29/10-25

  • 2515 - utsolgt
  • 2519 - utsolgt
  • 2520 - utsolgt

Pulje 4. Hentedato 05/11-25

  • 2521 - utsolgt
Salg av økologisk gressforet lammekjøtt
Salg av økologisk gressforet lammekjøtt

LAMMEKJØTT  

Lammene blir født på våren i mars/april og går hjemme på garden med mora heile sommeren og høsten.

Siden 2010 har vi kunnet tilby kundene våre lammekjøtt fra Nordland Økologiske Gard. 

Helt Lam

2 ribbesider  oppdelt som grillribbe og koteletter 

eller som hele ribbesider (for å lage pinnekjøtt), 

2 bog i skiver (kan fås hele), 2 helt lammelår ( kan fås i skiver), 

kam i skiver, fårikålkjøtt, svange

**Du kan bestille pinnekjøtt, fenabog og fenalår mot tillegg 

Slaktevekt ca 20-24 kg

250,- pr/kg

Halvt Lam

1 ribbesider oppdelt som grillribbe og koteletter

eller som hele ribbesider (for å lage pinnekjøtt),

1 bog i skiver (kan fås helt), 1 helt lammelår ( kan fås i skiver),

kam i skiver, fårikålkjøtt, svange

**Du kan bestille pinnekjøtt, fenabog og fenalår mot tillegg

Slaktevekt ca 10-12 kg

270,- pr/kg

** Pinnekjøtt av ribbsiden med rygg

Du kan bytte ut det ferske ribbesiden med pinnekjøtt. 

Her er det også mulig å ta svange, 

kam og nakke om en ønsker det. 

Da må dette presiseres ved bestilling.

170,- pr/stk

** Fenabog i stede for fersk bog

Du kan bytte ut den ferske bogen med fenabog

170,- pr/stk

** Fenalår i stede for lammelår

Du kan bytte ut det ferske lammelåret med et fenalår.

200,- pr/stk

Pinnekjøtt m/fenabog (urøkt) 

Nå kan du også bestille vårt populære pinnekjøtt, 

vi blander sammen pinnekjøtt, fenabog, kam, nakke

Pinnekjøttet er laget på gml tradisjoner 

med bruk av tørr salt og uten nitritt.

Selges i pk på 2 kg 

480,- pr/kg

Fenalår  (urøkt) 

Fenalåret er laget på gml tradisjoner
med bruk av tørr salt og uten nitritt.

Str på fenalårene varierer fra 2,5-2,9 kg 

520,- pr/kg

Helt lam ferdig speket 

Her blir det laget pinnekjøtt av nakke, 

ribbe m/rygg, kam og svange. Fenabog og fenalår

Alt blir laget på gml tradisjoner uten bruk av nitritt.

Pris regnes ut fra slaktevekt på lammet (ca 20-24 kg)

 285,- pr/kg

Halv lam ferdig speket

Her blir det laget pinnekjøtt av nakke,

ribbe m/rygg, kam og svange. Fenabog og fenalår.

Alt blir laget på gml tradisjoner uten bruk av nitritt

Pris regnes ut fra slaktevekt på lammet (ca 10-12 kg)

305,- pr/kg

Salg av økologisk gressforet kalvekjøtt
Salg av økologisk gressforet kalvekjøtt

KALVEKJØTT 

Vi vet at kalvekjøtt er høyt etterspurt, og leverer derfor  kalvekjøtt av aller ypperste kvalitet. 

Kalvene blir født på våren, og går sammen med mor i 6-8 mnd. Da spiser de friskt gress, urter, lyng og får god melk fra mor, og har 700 mål som de disponerer fritt. Det er kun stut kalver som blir slaktet på høsten til kalvekjøtt.

Medium eske ca. 15-16 kg

Filet / biff (ytre, mørbrad, entrecôte og indrefilet blir fordelt.)

Bog steik m/bein, Høyrygg m/bein, Surra steik, 

for/bak knoke i skiver. Spesial stykker som

Culotte/Tri-Tip/Adduktor/Brisket/Dragebiff/Høyryggfilet 

blir fordelt i eskene, kvernet kjøtt 

360,- pr/kg

Stor eske ca. 20-26 kg

Filet/biff (indre og mørbrad eller ytre og entrecôte),

Bog steik m/bein, Høyrygg m/bein, Surra steik, 

for/bak knoke i skiver. Spesial stykker som

Culotte/Brisket/Tri-Tip/Dragebiff/Adduktor/ Høyryggfilet

blir fordelt i eskene, kvernet kjøtt 

360,- pr/kg

Salg av økologisk gressforet storfekjøtt
Salg av økologisk gressforet storfekjøtt

STORFEKJØTT

Gressfôret /Frittgående hele året.

Storfe er ca. 42-48 mnd når de slaktes. Dyrene har gått samlet hele livet i en flokk. De har tilgang på beite hele året, men får servert vinterfôret innendørs i fjøset. Når dyr ikke fôres med kraftfôr vokser de saktere, det tar derfor lengre tid før våre dyr nå slaktemoden alder. Det er som regel hundyr som blir lagt ut for salg.

Liten eske ca. 12 kg

Mørbrad (men kan forekomme entrecôte/ytrefilet)
Bog i skive, Høyrygg m/bein, Surra steik, 

Spesial stykker som dragebiff og høyryggfilet

kan forekomme, for/bak knoke i skiver

Kvernet kjøtt  

340,- pr/kg

Medium eske ca. 16 kg

Entrecôte (mørbrad eller ytrefilet kan forekomme)

Bog i skive, Høyrygg m/bein, Surra steik,

Spesial stykker som tri-tip og adduktor

blir tilfeldig fordelt i eskene, for/bak knoke i skiver 

Kvernet kjøtt  

340,- pr/kg

Stor eske ca. 20-26 kg

Indrefilet og ytrefilet

Bog i skive, Høyrygg m/bein, Surra steik,

Spesial stykker som Culotte, Brisket, for/bak knoke i skiver

Kvernet kjøtt 

340,- pr/kg

Kvernet storfekjøtt 5 kg 

Selges i 5 kg esker med kvernet kjøtt  

Pga stor etterspørsel er det satt en max bestilling pr. husstand på 5 kg

275,- pr/kg

Salg av økologisk gressforet innmat
Salg av økologisk gressforet innmat

INNMAT

Grunnet kapasitet har vi valgt å dessverre ha vekk innmaten fra våre produkter.


Lever

Av kalv/storfe (Minste kvanta ved bestilling ca. 1 kg, 

utleveres i pk på ca 300-400 gr)

MAX bestilling pr. kunde 2 kg

200,- pr/kg

Hjerte

Av kalv/storfe (0,8 / 1,8 kg)

250,- pr/kg

Nyrer

Av kalv/storfe (0,3 / 0,4 kg

65,- pr/stk

Kalve brissel

Av kalv (40-50 gr) kun 1 stk pr/dyr

85,- pr/stk

Lurer du på noe? kontakt oss  

Mob:

Bondekone og kjøttkoordinator 452 17 350

Bonden sjøl 909 30 815

E-post: NordlandGard@gmail.com 

Salg av økologisk gressforet kraftbein
Salg av økologisk gressforet kraftbein

KRAFTBEIN

Kraftbein er fra gressfôret kalv eller storfe

Kraftbein 5 kg esker (70,- pr/kg)


350,- pr/eske

GRESSFÔRET KJØTT RETT FRA BONDEN TIL DEG