PROGNOSE
På denne måten får kjøttet en bra fettsyresammensetning med mye omega 3 og lite omega 6.
I økologisk drift er det ikke lov å benytte noen form for antibiotika eller bruk av Bovaer (metanhemmende).
Vi er utsolgt for storfekjøtt/kalvekjøtt/kvernet kjøtt/lammekjøtt
som står på utlevering i oktober/november 2025
Vi har enda tilgjengelig kraftbein for bestilling til høstens slakt.
Økologisk gressforet Lammekjøtt
Neste beregnet lamme slakt for 2025
Hente dato:
- Pulje 1 01/10-25 utsolgt
- Pulje 2 17/10-25 utsolgt
- Pinnekjøtt/Fenalår: utsolgt
Økologisk gressforet Storfekjøtt
Neste beregnet storfe slakt for 2025
Hente dato:
- Kvernetkjøtt 15/10-25 utsolgt
- Kjøttesker 22/10-25 utsolgt
- Kvernetkjøtt 29/10-25 utsolgt
- Kjøttesker 05/11-25 utsolgt
- Kjøttesker 05/11-25 utsolgt
- Kvernetkjøtt 12/11-25 utsolgt
- Kjøttesker 12/11-25 utsolgt
Økologisk gressforet Kalvekjøtt
Neste beregnet kalve slakt for 2025
Hente dato:
Pulje 1. Hentedato 15/10-25
- 2501 - utsolgt
- 2506 - utsolgt
- 2510 - utsolgt
Pulje 2. Hentedato 22/10-25
- 2513 - utsolgt
- 2514 - utsolgt
Pulje 3. Hentedato 29/10-25
- 2515 - utsolgt
- 2519 - utsolgt
- 2520 - utsolgt
Pulje 4. Hentedato 05/11-25
- 2521 - utsolgt
LAMMEKJØTT
Lammene blir født på våren i mars/april og går hjemme på garden med mora heile sommeren og høsten.
Siden 2010 har vi kunnet tilby kundene våre lammekjøtt fra Nordland Økologiske Gard.
Helt Lam
2 ribbesider oppdelt som grillribbe og koteletter
eller som hele ribbesider (for å lage pinnekjøtt),
2 bog i skiver (kan fås hele), 2 helt lammelår ( kan fås i skiver),
kam i skiver, fårikålkjøtt, svange
**Du kan bestille pinnekjøtt, fenabog og fenalår mot tillegg
Slaktevekt ca 20-24 kg
250,- pr/kg
Halvt Lam
1 ribbesider oppdelt som grillribbe og koteletter
eller som hele ribbesider (for å lage pinnekjøtt),
1 bog i skiver (kan fås helt), 1 helt lammelår ( kan fås i skiver),
kam i skiver, fårikålkjøtt, svange
**Du kan bestille pinnekjøtt, fenabog og fenalår mot tillegg
Slaktevekt ca 10-12 kg
270,- pr/kg
** Pinnekjøtt av ribbsiden med rygg
Du kan bytte ut det ferske ribbesiden med pinnekjøtt.
Her er det også mulig å ta svange,
kam og nakke om en ønsker det.
Da må dette presiseres ved bestilling.
170,- pr/stk
** Fenabog i stede for fersk bog
Du kan bytte ut den ferske bogen med fenabog
170,- pr/stk
** Fenalår i stede for lammelår
Du kan bytte ut det ferske lammelåret med et fenalår.
200,- pr/stk
Pinnekjøtt m/fenabog (urøkt)
Nå kan du også bestille vårt populære pinnekjøtt,vi blander sammen pinnekjøtt, fenabog, kam, nakke
Pinnekjøttet er laget på gml tradisjoner
med bruk av tørr salt og uten nitritt.
Selges i pk på 2 kg
480,- pr/kg
Fenalår (urøkt)
Fenalåret er laget på gml tradisjonermed bruk av tørr salt og uten nitritt.
Str på fenalårene varierer fra 2,5-2,9 kg
520,- pr/kg
Helt lam ferdig speket
Her blir det laget pinnekjøtt av nakke,
ribbe m/rygg, kam og svange. Fenabog og fenalår
Alt blir laget på gml tradisjoner uten bruk av nitritt.
Pris regnes ut fra slaktevekt på lammet (ca 20-24 kg)
285,- pr/kg
Halv lam ferdig speket
Her blir det laget pinnekjøtt av nakke,
ribbe m/rygg, kam og svange. Fenabog og fenalår.
Alt blir laget på gml tradisjoner uten bruk av nitritt
Pris regnes ut fra slaktevekt på lammet (ca 10-12 kg)
305,- pr/kg
KALVEKJØTT
Vi vet at kalvekjøtt er høyt etterspurt, og leverer derfor kalvekjøtt av aller ypperste kvalitet.
Kalvene blir født på våren, og går sammen med mor i 6-8 mnd. Da spiser de friskt gress, urter, lyng og får god melk fra mor, og har 700 mål som de disponerer fritt. Det er kun stut kalver som blir slaktet på høsten til kalvekjøtt.
Medium eske ca. 15-16 kg
Filet / biff (ytre, mørbrad, entrecôte og indrefilet blir fordelt.)Bog steik m/bein, Høyrygg m/bein, Surra steik,
for/bak knoke i skiver. Spesial stykker som
Culotte/Tri-Tip/Adduktor/Brisket/Dragebiff/Høyryggfilet
blir fordelt i eskene, kvernet kjøtt
360,- pr/kg
Stor eske ca. 20-26 kg
Filet/biff (indre og mørbrad eller ytre og entrecôte),
Bog steik m/bein, Høyrygg m/bein, Surra steik,
for/bak knoke i skiver. Spesial stykker som
Culotte/Brisket/Tri-Tip/Dragebiff/Adduktor/ Høyryggfilet
blir fordelt i eskene, kvernet kjøtt
360,- pr/kg
STORFEKJØTT
Gressfôret /Frittgående hele året.
Storfe er ca. 42-48 mnd når de slaktes. Dyrene har gått samlet hele livet i en flokk. De har tilgang på beite hele året, men får servert vinterfôret innendørs i fjøset. Når dyr ikke fôres med kraftfôr vokser de saktere, det tar derfor lengre tid før våre dyr nå slaktemoden alder. Det er som regel hundyr som blir lagt ut for salg.
Liten eske ca. 12 kg
Mørbrad (men kan forekomme entrecôte/ytrefilet)Bog i skive, Høyrygg m/bein, Surra steik,
Spesial stykker som dragebiff og høyryggfilet
kan forekomme, for/bak knoke i skiver
Kvernet kjøtt
340,- pr/kg
Medium eske ca. 16 kg
Entrecôte (mørbrad eller ytrefilet kan forekomme)
Bog i skive, Høyrygg m/bein, Surra steik,
Spesial stykker som tri-tip og adduktor
blir tilfeldig fordelt i eskene, for/bak knoke i skiver
Kvernet kjøtt
340,- pr/kg
Stor eske ca. 20-26 kg
Indrefilet og ytrefiletBog i skive, Høyrygg m/bein, Surra steik,
Spesial stykker som Culotte, Brisket, for/bak knoke i skiver
Kvernet kjøtt
340,- pr/kg
Kvernet storfekjøtt 5 kg
Selges i 5 kg esker med kvernet kjøtt
Pga stor etterspørsel er det satt en max bestilling pr. husstand på 5 kg
275,- pr/kg
INNMAT
Grunnet kapasitet har vi valgt å dessverre ha vekk innmaten fra våre produkter.
Lever
Av kalv/storfe (Minste kvanta ved bestilling ca. 1 kg,
utleveres i pk på ca 300-400 gr)
MAX bestilling pr. kunde 2 kg
200,- pr/kg
Hjerte
Av kalv/storfe (0,8 / 1,8 kg)
250,- pr/kg
Nyrer
Av kalv/storfe (0,3 / 0,4 kg
65,- pr/stk
Kalve brissel
Av kalv (40-50 gr) kun 1 stk pr/dyr
85,- pr/stk
Lurer du på noe? kontakt oss
Mob:Bondekone og kjøttkoordinator 452 17 350
Bonden sjøl 909 30 815
E-post: NordlandGard@gmail.com
KRAFTBEIN
Kraftbein er fra gressfôret kalv eller storfe


